Nogomet

Mamić uoči Feyenoorda: 'Rijetko kada sam vidio momčad s tako dobrim bekovima'

Branimir Korać • srijeda, 21.10.2020.
Mamić uoči Feyenoorda: 'Rijetko kada sam vidio momčad s tako dobrim bekovima'

Dinamo je spreman za Feyenoord i s igračke i sa zdravstvene strane. Zoran Mamić i Mario Gavranović najavljuju pobjedu.

Feyenoord prvi dolazi u Maksimir, a Zoran Mamić ističe kako svi s velikim nestrpljenjem čekaju taj susret.

"Veselimo se početku natjecanja, u dobrom smo raspoloženju. Sretni smo i što su rezultati testiranja dobri, spremni smo odigrati dobru utakmicu i uzeti sva tri boda."

Feyenoord je vrlo težak protivnik, iznimno kvalitetna momčad, a Mamić je posebno istaknuo lijevi bok.

"Sigurno se radi o klubu bogate i velike tradicije, kvalitetne momčadi iz vrha nizozemskog nogometa. Imaju individualnu i momčadsku kvalitetu. Ofenzivno su jako dobri, mozak i motor je kapetan Berghuis. Rijetko kada sam vidio ekipu s tako dobrim bekovima, posebno na lijevoj strani gdje momak ima nevjerojatnu energiju i radi sve. Izjave Željka Petrovića o Dinamu, sve je to pila naopako, on priznaje samo pobjede. Advocaat je veliko ime i sigurno želi pobijediti. Vidim da nisu zadovoljni dolaskom igrača, ali nisu niti imali potrebu za veliko dovođenje igrača, unazad par godina dovodili su igrače kakve mi možemo sanjati."

Mamić neće pripremati neka posebna iznenađenja u postavi.

"Nema previše iznenađenja, ne možemo izmisliti što ne postoji. Želja nam je izvesti najbolju moguću formaciju koja može napraviti rezultat. Uvjeren sam da će dečki koji će igrati dati sve od sebe i ostvariti veliki rezultat."

Tko će i kako će zaigrati u zadnjoj liniji, Mamić nije bio konkretan, u zadnjim utakmicama Lauritsen je imao prednost nad Gvardiolom.

"Ne bih konkretno odgovarao, hoće li sva trojica ili ne, to ćemo vidjeti sutra. Joško je od početka odigrao veliki broj utakmica, igrao je dvije cijele i za U-21, treba ga dozirati. Možda bi htio igrati sve, ali trener je taj koji odlučuje tko će i koliko igrati, a rezultat odlučuje je li bilo dobro ili ne."

Mamić je istaknuo i kako je veliki prijatelj sa Željkom Petrovićem, ali nisu bili u kontaktu ovih dana.

"Nismo kontaktirali, on je moj veliki prijatelj, 30 godina se poznajemo, ali prije ove utakmice nismo razgovarali. On je sjajan dečko i sjajan trener, velika osoba i vrlo odana, zadovoljstvo je biti njegov prijatelj."

Mario Gavranović s nestrpljenjem čeka dvoboj, u velikoj je formi i bit će važan adut.

"Svi smo jako sretni što počinje, želimo dobre rezultate i početi dobro pred našom publikom u teškoj utakmici u kojoj vjerujemo u pozitivan rezultat."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!