Liga prvaka, skupina A, 1. kolo, 21.10.2020, 21:00 h
Bayern
Bayern 4:0 Atlético Madrid
Atlético Madrid

Bayern ponizio Atletico s četiri komada

Matej Kačan • srijeda, 21.10.2020.
Bayern ponizio Atletico s četiri komada

U središnjem susretu večeri u Ligi prvaka, Bayern München je najavio kandidaturu za obranu naslova prvaka Europe s četiri pogotka u mreži gostiju iz Madrida...

Iako je na papiru bio najzanimljiviji i najzvučniji susret te je stoga dobio i termin na državnoj televiziji, okršaj Bayern Münchena i Atletico Madrida nije ponudio nikakvu rezultatsku zanimljivost.

Branitelji naslova još su jednom pokazali silu i svima su najavili da će se izazivači moći svojski potruditi ako s trona Europe žele svrgnuti bavarski stroj, jer jedan Atletico koji se pojačao preko ljeta i prošle je sezone izbacio Liverpool je stigao u München i kući se vratio s četiri gola u mreži.

Već od početka je bilo jasno da Španjolci nemaju što tražiti na terenu. Opasne situacije pred golom Jana Oblaka samo su se nizale, a vrata je otključao Kingsley Coman koji će do kraja zaslužiti i epitet igrača utakmice.

Joshua Kimmich je poslao jedno dodavanje koje bi se "Play Station" rječnikom moglo opisati kao "L1-trokut", a Coman je pobjegao cijeloj obrani iza leđa te onda nije imao težak posao matirati vratara.

Prošlo je 13 minuta i Bayern je udvostručio vodstvo i stvorio pozamašnu zalihu za poluvrijeme. Coman je ovaj put asistent, sjajnim je driblingom navukao trojicu i poslao povratnu, a tamo je bio Leon Goretzka koji nema težak posao.

Početkom drugog dijela se čini kao da je Atletico došao do šanse za povratak kad je zabio, ali je VAR pokazao da je luis Suarez utjecao na igru dok je bio u zaleđu i pogodak je poništen, a to kao da je ubilo Atletico do kraja.

U 66. se Corentin Tolisso pobrinuo da takvih šokova do kraja nema. Odbila se jedna lopta do Francuza na 25 metara, a ovaj fantastičnim udarcem pogađa kut i odvodi Bayern na prednost od tri pogotka. Da katastrofa bude veća se pobrinuo Coman u 72. kad je otišao u kontru, malo pričekao i ispremiješao tri igrača prije nego je četvrti put pogodio mrežu.

Atletico je s nula bodova na dnu tablice, dok je Bayern prvi jer su Lokomotiv i Salzburg odigrali remi. Ivo Grbić je ostao na klupi gostiju, dok je Šime Vrsaljko i dalje van stroja.

Liga prvaka, skupina A, prvo kolo:
Bayern München - Atletico Madrid 4:0

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Salzburg2:2Lokomotiv Moskva
Bayern4:0Atlético Madrid
1Bayern 618:5+1316
2Atlético Madrid 67:8-19
3Salzburg 610:17-74
4Lokomotiv Moskva 65:10-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!