Nogomet

AZ iznenadio Napoli u 'riječkoj' grupi, Leverkusen uništio Nicu

Matej Kačan • četvrtak, 22.10.2020.
AZ iznenadio Napoli u 'riječkoj' grupi, Leverkusen uništio Nicu

Još je deset susreta odigrano u ranijem terminu Europske lige, a u skupini u kojoj je i Rijeka je AZ počinio iznenađenje minimalno svladavši Napoli usred Napulja...

Rijeka je svoj susret protiv Sociedada izgubila, a njoj se na dnu ljestvice pridružio i Napoli koji je također kod kuće poražen, ali ipak neočekivano od AZ-a. Gennaro Gattuso je malo promiješao sastav i odmah mu se to osvetilo.

AZ je čvrstim i pragmatičnim pristupom odbio sve napade Talijana pa je za pobjedu bio dovoljan jedan pogodak, onaj De Witov iz 57. minute. On je nakon sjajne kombinacije Nizozemaca po desnoj strani bio spreman na povratnoj lopti te je matirao vratara domaćih za slavlje.

Najuvjerljiviji su u ranijim terminima bili Bayer Leverkusen te Benfica. Leverkusen je dočekao Nicu kod kuće, a Francuze je ispratio sa šest golova u mreži. Dosta rano su Amiri i Alario otvorili goste i već u 16. minuti je 2:0, a smanjio je Gouiri u 31. No, u drugom je dijelu sjajni Bellarabi s dva gola uz pomoć Diabyja i Wirtza riješio susret, a počasni je pogodak djelo Claudea Mauricea u 90. minuti.

Benfica je u gostima svladala Leech iz Poznana s 4:2, a briljirao je Gabriel Nunez s tri gola. On je zabio u 42., 60. i u drugoj minuti nadoknade, nakon što je Benficu iz penala u vodstvo doveo Pizzi, a izjednačio Ishak koji je pogodio i za 2:2 u 49. minuti.Karlo Muhar je odradio posljednje 24 minute za Lech.

Dva velikana velikih imena nisu dobro ušla u svoje utakmice, ali su ipak preokrenuli. Tako su i Arsenal i Roma slavili s 2:1 protiv bečkog Rapida, odnosno Young Boysa. Nakon prvog poluvremena bez golova, Rapid je poveo preko Fountasa u 51., a preokrenuli su u samo četiri minute David Luiz i Pierre-Emerick Aubameyang.

Romu je u rani zaostatak bacio penal iz 14. minute koji je u gol pretvorio Nsame, a u pet minuta su preokrenuli Peresi Kumbulla. Glasgow Rangersi Borne Barišića su svladali Standard Liege Duje Čopa. Za Škote su golove dali Tavernier i Roofe, a Barišić je odigrao 43 minute te je morao izaći. Čop je ušao u igru u 72. minuti.

Petar Musa je odigrao svih 90 minuta za Slaviju iz Praga, ali je ostao bez učinka u porazu svoje ekipe. Slavia je s 3:1 poražena od Hapoela iz Beer Sheve za koju su zabili Agudelo i Acolatse koji je zabio dva gola. Za Slaviju je pogodio Provod.

Gabriel Debeljuh i Dean Đoković su nastupili u pobjedi svog Cluja koji je s 2:0 svladao CSKA iz Sofije na gostovanju. Debeljuh je odigrao 87 minuta, a Đoković cijeli susret za Cluj za koji su zabijali Rondon i Deac.

Antonio-Mirko Čolak je odigrao 60 minuta za svoj PAOK, ali još čeka na prvijenac. PAOK je kod kuće odigrao 1:1 s Omonijom. Dundalk je kod kuće poražen od Moldea s 2:1, a istim je rezultatom i PSV poražen od Granade. No, veseli pogodak Marija Götzea za Nizozemce.

Europska liga, 1. kolo:
Dundalk - olde 1:2
PAOK - Omonia 1:1
PSV - Granada 1:2
Bayer - Nice 6:2
CSKA Sofia - Cluj 0:2
Hapoel Beer Sheva - Slavia 3:1
Lech - Benfica 2:4
Napoli - AZ 0:1
Rapid - Arsenal 1:2
Standard Liege - Rangers 0:2
Young Boys - Roma 1:2

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

CSKA Sofija0:2CFR Cluj
Young Boys1:2Roma
1Roma 613:5+813
2Young Boys 69:7+210
3CSKA Sofija 63:7-45
4CFR Cluj 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!