Nogomet

Lekin Antwerp slavio, Bradarić i Vlašić asistenti

Jan Šneler • petak, 23.10.2020.
Lekin Antwerp slavio, Bradarić i Vlašić asistenti

Kompletirano je prvo kolo Europske lige, a vrlo aktivni i uspješni večeras bili su hrvatski nogometaši...

Završilo je prvo kolo Europske lige, a prema rezultatima večernjih susreta, velikih iznenađenja nije bilo. Favorizirane momčadi su slavili premda često bez najvećih zvijezdi.

Skupina G

Braga - AEK 3:0

Leicester - Zorya 3:0

U skupini G oba domaćina glatko su slavila protiv gostiju. Braga je dominantnom predstavom ispratila AEK i s 3:0 došla do prvih bodova u Europskoj ligi.

U prvom dijelu Portugalce je u vodstvo doveo Wenderson Galeno, a u smiraju susreta prednost su povećali Paulinho i Ricardo Horta. Marko Livaja za poraženi sastav igrao je od 61. minute.

Niti Leicester nije imao teži posao protiv ukrajinske Zoryje. U prilično jakom sastavu istrčale su Lisice i to je bilo vidljivo od početka.

Sve je Leicester riješio u prvom dijelu kada su zabili James Maddison i Harvey Barnes, a pobjedu je potvrdio Kelechi Iheanacho golom u 67. minuti.

Skupina H

Sparta Prag - Lille 1:4

Celtic - Milan 1:3

Celtic je na svom terenu doživio težak poraz od Milana koji je igrao vrlo konzervativno, ali prilično efikasno. Domaći su slabije odradili prvo poluvrijeme i to ih je koštalo pozitivnog rezultata.

Rade Krunić i Brahim Diaz donijeli su Milanu veliku prednost koju je tek u 76. minutu uspio smanjiti Mohamed Elyounoussi. U samoj završnici mladi Jens Hauge pogodio je za konačnih 1:3.

Slično je stradala i Sparta Prag koja je ugostila francuski Lille. Već u 23. minuti isključen je Ladislav Krejči i to je ostavilo traga na domaćem sastavu.

U sudačkoj nadoknadi Yusuf Yazici dovodi goste u prednost. Sparta je uspjela izjednačiti u 47. minuti preko Boreka Dočkala, ali već u 60. minuti na asistenciju Domagoja Bradarića, Yazici zabija za 1:2.

Par minuta kasnije priključio se i Jonathan Ikone, a u 75. minuti svojim trećim golom Yazici postavlja konačni rezultat. Bradarić je igrao sve do 63. minute, a susret je sudio Duje Strukan.

Skupina I

Villarreal - Sivasspor 5:3

Maccabi Tel Aviv - Qarabag 1:0

Pravu golijadu mogli smo vidjeti u susretu skupine I između Villarreala i Sivasspora. Igralo se fenomenalno, barem u napadačkom dijelu jer kada bude postignuto osam golova, obrane se ne mogu pohvaliti.

Villarreal je pogocima Takefusa Kube i Carlosa Bacce nakon 20 minuta imao 2:0. Nakratko je smanjio Mustafa Yatabare u 33. minuti. Niti minutu kasnije Bacca je mogao povećati prednost domaćih, ali nije iskoristio kazneni udarac.

S druge strane to nije smetalo gostima jer je u završnici prvog dijela Yatabare novim golom poravnao. Slična igra nastavila se u drugom dijelu. Juan Foyth pogađa u 57. minuti za 3:2, ali niti sedam minuta kasnije Max Gradel ponovno donosi izjednačenje.

Ipak, iskusni lisac Paco Alcacer nije dozvolio novi preokret. S dva pogotka u 74. i 78. minuti vratio je dovoljnu prednost Villarrealu koju španjolski sastav nije ispustio do kraja.

U drugom susretu Maccabi Tel Aviv je s minimalnih 1:0 svladao Qarabag. Jedini pogodak postigao je Yonatan Cohen u 10. minuti. Filip Ozobić igrao je za goste sve do 80. minute.

Skupina J

Tottenham - LASK 3:0

Ludogorec - Antwerp 1:2

U skupini J Tottenham nije imao težak posao protiv vrlo opasnog i neugodnog LASK-a. Spursi nisu igrali s najjačom momčadi, ali bilo je to dovoljno za rutinsko slavlje.

Sve je započeo Lucas Moura u 18. minuti, nastavio autogolom Andres Andrade deset minuta kasnije, a potvrdio Son Heung-Min u 84. minuti. Dodajmo kako je Petar Filipović ušao za LASK u igru u 39. minuti.

Sjajan posao u Bugarskoj napravio je belgijski Antwerp kojeg vodi Ivan Leko. Ludogorec je bio smatran favoritom, Bugari su poveli u 46. minuti preko Higinija, ali nisu izdržali do kraja.

Već u 63. minuti Pieter Gerkens pogađa za 1:1, a potpuni preokret kreirao je par minuta kasnije Lior Refaelov.

Skupina K

Wolfsberger - CSKA Moskva 1:1

U skupini u kojoj se nalazi zagrebački Dinamo sve momčadi nakon prvog kola imaju po jedan osvojeni bod. Očekivala se lagodna pobjeda CSKA Moskve kod Wolfsbergera, ali Austrijanci su došli do boda.

Nakon samo pet minuta igre Adolfo Gaich postigao je pogodak za goste na asistenciju Nikole Vlašića. U završnici prvog dijela Austrijanci se vraćaju pogotkom Michaela Liendla iz jedanaesterca.

Vlašić je igrao vrlo dobro sve do 87. minute kada ga je zamijenio drugi hrvatski nogometaš Kristijan Bistrović.

Skupina L

Hoffenheim - Crvena zvezda 2:0

Liberec - Gent 1:0

Premda prilično "oštećeni" neigranjem Andreja Kramarića, nogometaši Hoffenheima stigli su do slavlja protiv Crvene zvezde. Uzbuđenja su se događala u drugom dijelu kada je preko Christiana Baumgartnera domaći sastav došao u vodstvo.

Vrlo brzo došlo je do gužve i nadvikivanja nakon čega je isključen trener Zvezde Dejan Stanković. Nije to previše opteretilo domaće koji su nastavili s boljom igrom i potvrdili pobjedu u sudačkoj nadoknadi golom Munasa Dabbura.

Dodajmo za kraj kako je Liberec na svom terenu svladao Gent s 1:0. Jedini pogodak djelo je Abdulla Yusufa iz 29. minute.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Braga3:0AEK Atena
Leicester City3:0Zorja
1Leicester City 614:5+913
2Braga 614:11+313
3Zorja 67:11-46
4AEK Atena 67:15-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!