Košarka

Gjergja izgubio u Turskoj, poražena i Igokea

Matej Kačan • srijeda, 28.10.2020.
Gjergja izgubio u Turskoj, poražena i Igokea
Foto: Pixsell

Srijeda u FIBA Ligi prvaka nije bila dobar dan za hrvatskog trenera Darija Gjergju i regionalnog predstavnika Igokeu. Oboje su upisali poraze u svojim premijernim nastupima u novoj sezoni natjecanja...

Hrvatski stručnjak Dario Gjergja nije dobro krenuo u novu sezonu FIBA Lige prvaka, a samim time i novu sezonu uopće jer za njegov Oostende belgijska liga kreće tek u studenom. Oostende je na gostovanju kod Darussafake poražen s tijesnih 79:74.

Bilo je malo nade za Belgijce kad je Jean-Marc Mwema zabio tricu za 77:74 osam sekundi do kraja, ali je Gjergjina momčad prekasno napravila faul i Turci su s dva bacanja riješili susret i upisali prvu pobjedu. Pobjednike je s 27 poena vodio Grant Jerrett, dok je 20 dodao Andrew Andrews. Baš je Mwema kod Oostendea zabio 20.

Igokea nije uvjerljiva u ABA ligi, a nije na dobar način ni krenula u Ligu prvaka. Izazov je bio jako težak, gostovanje kod Limogesa gdje se Igokea jako dobro držala kroz cijeli susret, ali su Francuzi pobjedu izborili u posljednjoj dionici s pet poena viška za 80:75.

Jerry Boutsiele je s 25 vodio Limoges, 17 je dodao Phil Scrubb, dok je kod BiH ekipe najbolji bio Amerikanac Anthony Clemmons.

Posljednji susret dana donio je veliku dramu u kojoj je Strasbourg u gostima svladao Rigu. Imala je Riga 75:73 kad je 12 sekundi prije kraja Jean-Baptiste Maille izborio prekršaj i pogodio tek jedno od dva bacanja. No, ukazao se heroj Bonzie Colson koji hvata skok u napadu i pogađa tricu s istekom vremena za 77:75.

To je bio Colsonov 15. poen, a najbolji je strijelac bio DeAndre Lansdowne s 26. Kristers Zoriks je kod rige ubacio 17, a 15 je dodao Aigars Skele.

FIBA Liga prvaka, 1. kolo:
Darussafaka - Oostende 79:74
Limoges - Igokea 80:75
Riga - Strasbourg 75:77

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!