Nogomet

Chelsea deklasirao Krasnodar, PSG u drugom dijelu slomio Turke

Matej Kačan • srijeda, 28.10.2020.
Chelsea deklasirao Krasnodar, PSG u drugom dijelu slomio Turke

U ranijim terminima u srijedu u Ligi prvaka, europski velikani Chelsea i PSG su uspješno odradili svoja gostovanja u Rusiji, odnosno u Turskoj...

Vrlo uvjerljiva četiri gola uz jedan promašeni penal je Chelsea "udijelio" Krasnodaru na svom gostovanje u ranijem terminu te se prvi izdvojio na vrhu ljestvice nakon što je prvo kolo u grupi E donijelo remije u oba susreta.

Napadačka moć Chelseaja napokon je došla do izričaja pa su u golovima sudjelovala sva tri velika pojačanja ovog ljeta. Mogao je Chelsea do vodstva već u 14. minuti kad u 16 metara pada Timo Wernera ali je Jorginho pogodio stativu iz penala.

Vodstvo je došlo do poluvremena jer je u 37. minuti Kai Havertz pronašao Hudson-Odoija koji puca s lijeve strane s 14 metara, a lopta se od vratara odbija u gol. Dosta drugo je Chelsea orao čekati na novi gol, ali je sve riješio u posljednjih 15 minuta.

Nakon igranja rukom igrača Krasnodara u 76. je penal preuzeo Werner te je pogodio za 2:0, a samo tri minute kasnije Nijemac dobro kombinira sa Ziyechom koji pogađa s ruba peterca, a Werner golu dodaje i asistenciju.

Do 4:0 je Chelsea došao u 90. minuti kad je Tammy Abraham napravio dobar posao na desnom krilu te je uposlio Christiana Pulisica koji iskosa s pet metara trese režu. Mateo Kovačić je odigrao 71 minutu.

Mnogo manje uvjerljiv bio je PSG koji je u skupini H ipak došao do prva tri boda, dok je Bašakšehir ostao na jednom. Turci neće po dobrom pamtiti svoju prvu domaću utakmicu u Ligi prvaka jer su preko st vremena držali nulu, ali su ipak pali.

Problemi za PSG počeli su već u 26. minuti kad je Neymar zbog ozljede morao van igre, ali je u 64. i 79. za pobjedu bila dovoljna kombinacija Kyliana Mbappea i Moisea Keana. Francuz je upisao dvije asistencije, a Talijan dva gola za tri boda usprkos blijedoj partiji Parižana.

U 64. je Mbappe izveo korner, dok je Keane bio najviši u skoku, a u 79. je kombinacija ipak proradila iz igre pa je Francuz loptom u šesnaesterac pronašao Keana koji razornim udarcem po sredini para mrežu za konačnih 2:0.

Liga prvaka, drugo kolo:
Bašakšehir - PSG 0:2
Krasnodar - Chelsea 0:4

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Krasnodar0:4Chelsea
Sevilla1:0Rennes
1Chelsea 614:2+1214
2Sevilla 69:8+113
3Krasnodar 66:11-55
4Rennes 63:11-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!