Nogomet

Dortmund u kasnoj fazi svladao Zenit, Brugge otkinuo bodove Laziju

Matej Kačan • srijeda, 28.10.2020.
Dortmund u kasnoj fazi svladao Zenit, Brugge otkinuo bodove Laziju

Nakon odigranih utakmica drugog kola u skupini F, na čelu su i dalje Lazio i Club Brugge koji su remizirali i na četiri su boda, dok je Dortmund prvom pobjedom došao na tri boda i ostavio Lovrenov Zenit na nula...

Borussia Dortmund - Zenit 2:0

Hrvatski stoper Dejan Lovren i njegovi kolege iz obrane su jako dugo radili dobar posao na gostovanju kod Dortmunda. Zenit je održavao nulu protiv ekipe koja je poznata po svojoj napadačkoj moći, ali je ipak kapitulirao.

Tragičar je bio Vjačeslav Karavaev koji je zbog držanja protivnika bio krivac za penal, a udarac je s bijele točke realizirao Jadon Sancho. Dortmund je vodstvo udvostručio u prvoj minuti nadoknade kad je Jude Bellingham uposlio Erlinga Haalanda, a ovaj baš pored Lovrena s nekih 13 metara matira vratara.

Imao je Dortmund nekoliko jako dobrih prilika i u prvom poluvremenu, ali su Haaland, Marco Reus i Giovanni Reyna promašivali pa je za vodstvo trebao penal. Lovren je odradio dobrih 90 minuta u novom porazu Zenita koji je opet bio blizu, ali bodova nema.

Ovo su bila prva tri boda za Dortmund nakon poraza od Lazija, dok je Zenit na dnu, a Borussiji je pomogao remi u drugom susretu pa je prednja dvojka samo bod ispred Nijemaca.

Club Brugge - Lazio 1:1

Belgijci i dalje igraju bez Mateja Mitrovića kojeg muči ozljeda stopala, ali ih to ne smeta u ostvarivanju dobrih rezultata i skupljanju bodova. Nakon pobjede u Rusiji kod Zenita, Brugge je dočekao Lazio te se uspio vratiti iz zaostatka i osvojiti bod.

Talijani su u vodstvo došli dosta rano kad je Adam Marušić pronašao Joaquina Correu, a ovaj je obavio veći dio posla sjajnim udarcem tik uz stativu. No, nakon toga Lazio nestaje na nekoliko minuta i Belgijci su zagospodarili terenom.

Prijetio je Brugge i igrao je bolje, a to se nakon nekoliko propuštenih šansi Charlesa de Ketelaerea i suigrača isplatilo u 40. minuti kad je Mats Rits nakon sjajnog prodora u 16 metara srušen i sudac je pokazao na bijelu točku.

Patric Gabarron je bio krivac, a Hans Vanaken je bio strijelac i na poluvrijeme se ide s 1:1. Moglo je do kraja biti još golova, mogli su Belgijci i do punog plijena jer su u drugom poluvremenu potpuno deklasirali Lazio, ali će na kraju svi biti zadovoljni podjelom bodova.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Club Brugge1:1Lazio
Borussia D.2:0Zenit
1Borussia D. 612:5+713
2Lazio 611:7+410
3Club Brugge 68:10-28
4Zenit 64:13-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!