Nogomet

Barceloni pobjeda, VAR 'uništio' Juventus, Ferencvaroš do remija u posljednjoj minuti

Jan Šneler • srijeda, 28.10.2020.
Barceloni pobjeda, VAR 'uništio' Juventus, Ferencvaroš do remija u posljednjoj minuti

U drugom kolu skupine G vidjeli smo derbi Juventusa i Barcelone koji je završio pobjedom Katalonaca uz čak tri poništena pogotka Stare Dame...

Kompletirano je drugo kolo Lige prvaka, a u skupini G bilo je prilično uzbudljivo. Barcelona je upisala drugu pobjedu u grupnoj fazi na gostovanju kod Juventusa, dok je Ferencvaroš uspio potpuno se vratiti u igru i uzeti bod protiv Dinama iz Kijeva.

Juventus - Barcelona 0:2

Susret dviju favoriziranih momčadi u skupini G jamčio je dobar nogomet. Ipak, bez obzira na rezultat, može se reći kako je Barcelona dobro odradila posao, dok je Juventus prilično razočarao premda i nije imao baš sreće.

Gosti su puno bolje otvorili utakmicu i već na samom startu Antoine Griezmann gađa okvir gola. Barcelona je do vodstva došla već u 14. minuti kada je naizgled bezopasan udarac Ousmanea Dembelea skrenuo domaći branič i prevarivši Wojciecha Szczesnyja, lopta ulazi u mrežu.

Nakon primljenog pogotka kreće agonija Juventusa. Čak tri pogotka, od čega dva u prvom dijelu, poništio im je VAR. Odmah da naglasimo, sva tri potpuno opravdano, ali teško je ne zapitati se što je Fortuni napravio Alvaro Morata.

U 15. minuti Morata je izbio sam pred vratara Neta i nakon manjih problema ugurao loptu u mrežu. U 30. minuti nakon centaršuta sa strane, španjolski napadač lijepo ulijeće i zakucava. Oba puta pomoćni sudac signalizira zaleđe, oba puta VAR potvrđuje odluku.

U međuvremenu je i Barcelona imala nekoliko prilika za povećanje prednosti, naročito Lionel Messi, ali rezultat se nije mijenjao do poluvremena. U nastavku vrlo brzo ponovno je Morata u glavnoj ulozi.

Vrlo lijepo, iz dosta teške pozicije, Morata efektno zabija za 1:1. Ovoga puta pomoćni sudac nije ništa pokazao, ali VAR potvrđuje da je ponovno Španjolac jednom nogom u zaleđu. Barcelona je bila bolja u nastavku susreta, u više navrata Messi i Griezmann mogli su potvrditi pobjedu, ali potvrda je stigla u posljednjim minutama.

Prvo je domaći sastav oslabio Merih Demiral drugim žutim kartonom u 85. minuti da bi u sudačkoj nadoknadi nakon nepotrebnog prekršaja Federica Bernardeschija, Messi zabio iz kaznenog udarca za konačnih 0:2.

Ferencvaroš - Dinamo Kijev 2:2

Nakon teškog poraza u prvom kolu kod Barcelone, nogometaši Ferencvaroša upisali su prve bodove u Ligi prvaka. Susret je sjajno završio za Mađare premda nije moglo gore početi.

Već u 26. minuti Dinamo Kijev dobio je kazneni udarac kojeg je precizno izveo Viktor Tsigankov. Taman kad se razmišljalo o odmoru, u 42. minuti Carlos De Pena povećava prednost gostiju koji odlaze na odmor s 0:2.

Ne kaže se uzalud kako je vodstvo od 2:0 najgore vodstvo, a to je večeras osjetio iz kijevski Dinamo. U nastavku susreta Ferencvaroš je proigrao i došao do zasluženog remija. U 59. minuti Tokmac Nguen lijepo poentira i uz malo sreće zabija za 1:2.

Domaćima je svakako pomoglo isključenje gostujućeg Sergija Sidorčuka u 86. minuti te su u posljednjoj minuti došli do izjednačenja. Pogodak je postigao Franck Boli.

Ferencvaroš je mogao i slaviti u sudačkoj nadoknadi, ali udarac Oleksandra Zubkova nije pronašao put do mreže. Ipak, teško je reći da su Mađari nezadovoljni remijem koji ih ostavlja u šansi za treće mjesto, a donosi im i nimalo zanemarivih 900.000 eura.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Ferencvaros2:2Dynamo Kijev
Juventus0:2Barcelona
1Barcelona 616:5+1115
2Juventus 614:4+1015
3Dynamo Kijev 64:13-94
4Ferencvaros 65:17-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!