Nogomet

Kutak za kladioničare: Vlašić bi mogao zabiti, neće biti mnogo golova u Alkmaaru

Matej Kačan • četvrtak, 29.10.2020.
Kutak za kladioničare: Vlašić bi mogao zabiti, neće biti mnogo golova u Alkmaaru
Foto: Pixsell

Kutak za kladioničare u četvrtak je u znaku Europske lige gdje svoje obveze imaju Dinamo i Rijeka, a posebna opasnost za ionako propusnu obranu Modrih prijeti od Nikole Vlašića...

CSKA Moskva - Dinamo

Dinamo je u prvom kolu Europske lige kod kuće protiv Feyenoorda odigrao solidnu, ne pretjerano dobru ni lošu utakmicu i uspio je osvojiti bod uz očuvanje prazne mreže što i nije baš čest slučaj za Modre ove sezone. Feyenoord, a onda i Šibenik su bile prve utakmice nakon kraja kolovoza da je Dinamo prošao bez primljenog gola.

No, u Moskvi prijeti jedna opasnost na vrlo visokoj europskoj razini. Mnogima je već jasno da je Nikola Vlašić polako prerastao i rusku ligu i CSKA, ali dok je tu, nemilosrdno puni mreže. Hrvatski je veznjak u fantastičnoj formi pa u novoj sezoni Premier lige već ima šest golova, a ako tome pribrojimo i reprezentaciju je na osam.

Pošto je pauza bila kratka, možemo tome pribrojiti i pet golova iz srpnja i to je već 13 pogodaka od nastavka nogometa nakon prekida zbog koronavirusa. Ako uzmemo da je vjerojatno da će Dinamo ipak primiti gol u Moskvi, onda ne možemo odabrati vjerojatniju osobu za to od Vlašića.

Prognoza: Nikola Vlašić postiže pogodak

Koeficijenti (SuperSport): N. Vlašić daje gol DA @2.40, NE @1.45

AZ - Rijeka

Ususret susretu s Rijekom, nizozemski AZ je u zaista impozantnom nizu remija s mnogo golova. To su redom rezultati 3:3, 4:4, 2:2 i 2:2, a niz "kvari" tek pobjeda protiv Napolija u Europskoj ligi. Tu je AZ pokazao da zna biti i pragmatičniji i čekati, baš kao i Rijeka protiv Sociedada.

Od Riječana smo već vidjeli zatvoreniji pristup kod kuće, a u gostima protiv ekipe koja ima tri boda bi to moglo biti i još opreznije. Simon Rožman je najavio da bi bilo ključno izdržati prvih 15 minuta naleta Nizozemaca, mi ćemo to proširiti i reći da će Rijeka držati nulu bar 45 minuta.

Prognoza: U jednom od poluvremena neće biti golova

Koeficijenti (Supersport): Gol u oba poluvremena DA @1.40, NE @2.70

Maccabi Tel Aviv - Fenerbahče

Novi tjedan u košarkaškoj Euroligi nam donosi susret između dva europska velikana koji u sezonu nisu baš krenuli na pravi način. Maccabi se pojačao hrvatskim dvojcem iz NBA, a Ante Žižić se odah nametnuo kao jedan od najboljih igrača momčadi, dok se Dragan Bender i dalje muči.

Fenerbahče je s druge strane još u fazi "uštimavanja" nakon smanjenja budžeta, dolaska novog trenera i promjene dosta igrača. Ovo su susjedi na tablici s 2-3 omjerima i pobjeda znači mnogo za nastavak sezone u oba tabora.

Maccabi je domaćin i zato ima veći imperativ, a za to će mu trebati dobra Žižićeva partija. Maccabi je dosad odigrao dvije domaće utakmice, onu prvu protiv Albe gdje je Žižić igrao tek 15 minuta i ubacio šest poena te protiv Bayerna kad je dominirao s 19 poena uz sjajnih 8/9 iz igre.

Granica je na 12.5 i svakako je vrlo lako moguće da će Žižić ponoviti dobru partiju protiv Himkija kad je zabio 16 i iz domaćeg Kupa gdje je također bio dvocifren. 13 poena je vrlo dohvatljivo za centra koji bi trebao biti udarna snaga "Ponosa Izraela".

Prognoza: Ante Žižić će zabiti najmanje 13 poena

Koeficijenti (SuperSport): Ante Žižić - 12.5 poena VIŠE @1.85, MANJE @1.85

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!