Nogomet

Leko srušio Mourinha, Wolfsberger deklasirao Feyenoord

Matej Kačan • četvrtak, 29.10.2020.
Leko srušio Mourinha, Wolfsberger deklasirao Feyenoord

Raniji termin u Europskoj ligi je bio prepun iznenađenja i golijada, a izdvajamo pobjedu Antwerpa Ivana Leke protiv Tottenhama te Wolfsbergerovo slavlje u gostima kod Feyenoorda u Dinamovoj grupi...

Skupina G

AEK - Leicester 1:2

Zorya Luhansk - Braga 1:2

Nakon odigrana dva kola u skupini G, imamo kristalno čiste favorite za prolazak dalje. Leicester i Braga će u svoj međusobni susret ući s maksimalnih šest bodova na tablici, dok su AEK i Zorya Luhansk na nuli. Marko Livaja je odigrao 45 minuta i ostao je bez učinka za svoj AEK u susretu s Leicesterom.

Prvo poluvrijeme je pripalo Leicesteru koji je preko Jamieja Vardyja iz penala i Hamze Choudhuryja poveo s 2:0, a Muamer Tanković je smanjio na 2:1 u 49 minuti. Braga je u gostima kod Zorye riješila sve u prvih desetak minuta. Gaitan u četvrtoj i Gaitan u 11. su doveli Portugalce u 2:0 vodstvo, a domaćin je postigao tek počasni pogodak preko Ivanisenije u šestoj minuti nadoknade.

Skupina H

Milan - Sparta Prag 3:0

Lille - Celtic 2:2

Milan je i dalje bez Ante Rebića, ali je tu opet bio Zlatan Ibrahimović koji se u pobjedi nad Spartom posvetio razigravanju. Tako je u 24. minuti poslužio Brahima Diaza za 1:0, a u 36. je promašio penal. Jako dobro drugo poluvrijeme je odigrao Diogo Dalot koji je prvo u 57. fantastičnom dugom loptom pronašao Rafaela Leaoa, dok je u 67. i sam fantastično pogodio za 3:0.

Milan je ostao usamljen na vrhu ljestvice sa šest bodova, dok je drugi Lille na četiri nakon što se vratio iz 2:0 zaostatka i izborio bod protiv Celtica. Škoti su s dva gola Elyounoussija u 28. i 33. brzopotezno došli do vodstva, a loše prvo poluvrijeme za Lille je upotpunio Jonathan David promašenim penalom.

Vratio se Lille golovima Zekija Celika Jonathana Ikonea u 67. i 75. te je izborio remi, a Domagoj Bradarić je odigrao 90 minuta u povratku Francuza.

Skupina I

Qarabag - Villarreal 1:3

Sivasspor - Maccabi Tel-Aviv 1:2

Susret Qarabaga i Villarreala dugo je bio jedini bez pogodaka uz onaj CSKA i Dinama, ali je u posljednjih 12 minuta počela prava golijada. Azerbajdžanska ekipa koja igra domaće utakmice u Istanbulu je povela preko Kwabene u 78. minuti, ali je Villarreal sve brzo preokrenuo.

Izjednačio je Pino, a onda je domaćina dokrajčio Paco Alcacer golovia u 85. minuti i šestoj minuti nadoknade iz penala. Filip Ozobić je odigrao 61 minutu za poraženu ekipu. I u susretu Sivasspora i Maccabija je dugo bilo 0.0, ali je Kayode za domaćina zabio u 55. minuti.

No, sve je preokrenuo prekršaj Camare koji je skrivio penal i dobio crveni karton te je jedanaesterac realizirao Biton, a s desetoricom je Sivasspor primio još jedan gol, onaj Peretza u 74. minuti. Ovim pobjedama su Maccabi i Villarreal na šest bodova, dok su Sivasspor i Qarabag na nuli.

Skupina J

Antwerp - Tottenham 1:0

LASK - Ludogorec 4:3

Jedno od najvećih iznenađenja dana priredio je Ivan Leko koji je sa svojim Antwerpom došao do šestog boda, i to protiv velikana Tottenhama. Junak je bio Lior Reafelov koji je loptu zakucao u mrežu nakon što je Mbokani ukrao loptu obrani Spursa i asistirao.

U drugom susretu skupine je bila prava golijada u kojoj je sjajni Elvis Manu bio nedovoljan Ludogorecu usprkos tri postignuta pogotka. Manu je zabio hat-trick, ali je njegova ekipa primila tri gola u gostima kod LASK-a.

Za Austrijance su zabijali Balić, Gruber i Raguz uz autogol Verdona, a Petar Filipović je odradio svih 90 minuta u obrani domaćina koji je došao do prva tri boda i sad je poravnat s Tottenhamom, dok je Leko na vrhu.

Skupina K

Feyenoord - Wolfsberger 1:4

Nula Dinama protiv Feyenoorda možda ne izgleda toliko dobro ako to stavimo u perspektivu druge utakmice za Nizozemce, one protiv austrijskog Wolfsbergera. Austrijanci su označeni kao najlošija momčad u grupi, ali su u gostima pokazali upravo susprotno.

Wolfsberger je s 4:1 deklasirao Austrijance koji su sami sebi odmogli u prvom poluvremenu s dva prekršaja za jedanaesterce. Njih je nemilosrdno u četvrtoj i 13. minuti iskoristio Michael Liendl, a onda je dodao još jedan gol u 60. minuti nakon što je na 2:1 smanjio Berghuis.

Zviždaljka je definitivno mazila goste jer su u 66. dobili još jedan penal, ali je Liendl čast prepustio Dejanu Joveljiću koji je pogodio za 4:1 i prvo mjesto za Wolfsberger s četiri boda, dok su CSKA i Dinamo na dva.

Skupina L

Crvena zvezda - Liberec 5:1

Gent - Hoffenheim 1:4

U posljednjoj smo grupi vidjelu dvije velike golijade. Crvena zvezda je dočekala Liberec i pokazala je svu svoju silu s ak pet golova. El Fardou Ben je s dva gola u 22 minute odveo Zvezdu na prednost koju je prepolovio Matoušek za slovake u 41. minuti.

No, Gajić u 50., Katai u 67. i Falcinelli u 70. su deklasirali gosta i donijeli veliko slavlje na praznoj Marakani i drugo mjesto za Srbe. Prvi je Hoffenheim koji i dalje igra bez Andreja Kramarića, ali je svejedno deklasirao Gent.

Mogao je Gent povesti penalom Yaremchuka, ali on nije iskoristio pokušaj pa je na drugoj strani Belfodil pogodio svoj penal u 36. minuti. U drugom je poluvremenu Grillitsch povećao vodstvo na 2:0, a 3:0 postavlja Gaćinović. Smanjio je Gent u trećoj minuti nadoknade preko Keindiensta, ali Dabbur samo minutu kasnije postavlja konačan rezultat.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zorja1:2Braga
AEK Atena1:2Leicester City
1Leicester City 614:5+913
2Braga 614:11+313
3Zorja 67:11-46
4AEK Atena 67:15-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!