Nogomet

Mönchengladbach ponizio Šahtar, Lokomotiv otkinuo bodove Atleticu

Matej Kačan • utorak, 03.11.2020.
Mönchengladbach ponizio Šahtar, Lokomotiv otkinuo bodove Atleticu

Raniji susreti u Ligi prvaka su donijeli jedan veliki rezultat koji će sigurno odjeknuti u Europi. Borussia Mönchengladbach je nastavila sa sjajnom formom te je u Kijevu deklasirala Šahtar s čak 6:0...

Ako je dosad bilo sumnje u to da Borussia Mönchengladbach misli ozbiljno, sad više nema. Na sjajnu formu u Bundesligi koja je kulminirala slavljem protiv Leipziga uz dva remija u Ligi prvaka protiv Intera i Reala, Gladbach je sve začinio ogromnom pobjedom u gostima kod Šahtara.

I Ukrajinci su bili u sjajnom nizu i bez poraza od početka rujna, a u Ligi prvaka su dobili Reala u gostima te remizirali s Interom, ali ovaj put nije bilo pomoći. Nijemci su protutnjali Kijevom i sve su riješili u prvom dijelu, a briljirao je Alassane Plea.

On je dao hat-trick, a od toga je dva gola dao u sjajnih prvih 26 minuta kad su gosti već došli do 3:0. Otvorio je Plea golijadu u osmoj minuti pogotkom nakon povratne lopte Lainera s desnog krila, a na 2.0 je povisio nesretni Bondar od kojeg se udarac s dvadesetak metra odbio u mrežu domaćih u 17. minuti.

U 26. je na djelu opet Plea, ovaj put djelićem genijalnosti kad je s lijeve strane potegnuo s 20 metara i pogodio gornji bliži kut za ljepoticu od gola. Nakon toga je Gladbach malo "usporio" te je do poluvremena zabio tek jedan gol, onaj Bensebainija u 44. nakon kornera kad je sam svoj odbijanac pospremio visoko podignutom nogom.

Ni drugo poluvrijeme nije ponudilo ništa drukčije, nastavio je dominirati Plea koji je dodao još po gol i asistenciju za ukupno sudjelovanje u četiri od šest pogodaka.U 65. je sjajno petom ostavio za Stindla koji je iz prve pogodio s 15 metara, a u 79. je sam imao lak posao nakon što ga je u kontri u zicer izbacio Marcus Thuram.

Zanimljivo je da je Šahtar imao čak i više posjeda lopte, ali je bio potpuno neopasan te je skupio tek četiri udarca, od čega samo jedan u okvir gola. S druge strane, Nijemci su bili ubojito okomiti i Ukrajinci su mogli stradati i gore od 6:0.

Ovaj je susret potpuno zasjenio onaj drugi u ranije terminu, u skupini A između Lokomotiva iz Moskve i Atletico Madrida. Atletico se poskliznuo na hladnom gostovanju kao i mnogi prije i poslije koji odu u Rusiju po bodove.

Završilo je 1:1, a Atletico je u vodstvo doveo Jose Gimenez. kao i obično, Urugvajac je pogodio glavom, i to s 12 metara nakon ubačaja Hectora Herrere u 18. minuti. No, nije dugo prošlo i Lokomotiv je izjednačio. Herrera je opet pomogao pri pogotku, ali na drugoj strani jer je igrao rukom.

Sudac je pokazao na bijelu točku, a jedanaesterac je u pogodak pretvorio Anton Mirančuk za 1:1 koje je na semaforu ostalo i narednih 65 minuta, do samog kraja. Vedran Ćorluka i Šime Vrsaljko su i dalje ozlijeđeni te su van stroja gledali ovaj susret.

Liga prvaka, treće kolo:
Lokomotiv Moskva - Atletico Madrid 1:1
Šahtar - Borussia M'gladbach 0:6

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Lokomotiv Moskva1:1Atlético Madrid
Salzburg2:6Bayern
1Bayern 618:5+1316
2Atlético Madrid 67:8-19
3Salzburg 610:17-74
4Lokomotiv Moskva 65:10-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • *RvB*03.11.2020. u 22:40
    Mislite Borussia?
    *RvB*