Liga prvaka, skupina A, 3. kolo, 03.11.2020, 21:00 h
Salzburg
Salzburg 2:6 Bayern
Bayern

Bayern gubio, okrenuo pa opet prosuo prednost, ali na kraju ipak deklasirao Salzburg

Matej Kačan • utorak, 03.11.2020.
Bayern gubio, okrenuo pa opet prosuo prednost, ali na kraju ipak deklasirao Salzburg

Vrlo uzbudljivu utakmicu trećeg kola Lige prvaka u skupini A su odigrali Red Bull Salzburg i Bayern München. Salzburg je rano poveo, Bayern okrenuo pa se Salzburg vratio na 2:2, ali je Bayern ipak u završnici slavio s 5:2...

Sjajnu utakmicu u Salzburgu su u sklopu trećeg kola Lige prvaka odigrali domaći Red Bull i gostujući Bayern iz Münchena. Red Bull je vodio i do posljednjih 11 minuta je imao vrlo aktivan rezultat i bod u džepu, ali je Bayern furioznom završnicom slavio sa 6:2.

Vrlo rano je Salzburg šokirao Bavarce, Mergim Berisha je bio u pravo vrijeme na pravom mjestu te je odbijanac poslao u mrežu već u 4. minuti za vodstvo Salzburga, ali onda kreću problemi. Već u 12. minuti Bayern traži penal i skoro ga je dobio, ali je odluka nakon VAR-a preokrenuta.

No, u 21. spora nema, Enock Mwepu je bio preoštar u startu u svojih 16 metara i lopta ide na bijelu točku s koje je precizan Robert Lewandowski. Do poluvremena je već Bayern okrenuo, a tragičar je Rasmus Kristensen koji je nesretno poslao loptu u svoju mrežu.

I drugo poluvrijeme je bilo jednako vatreno, a Salzburg je imao snage za povratak. Nakon 20 minuta pritiska Bayerna je Masaya Okugawa šokirao Bavarce na asistenciju Andrea Ramalha i rezultat je 2:2. Uslijedilo je 13 minuta mira, a onda rapsodija Bayerna.

Susret je prelomio korner Joshue Kimmicha koji je u mrežu poslao Jerome Boateng, a samo četiri minute kasnije je i 4:2 nakon pogotka Leroyja Sanea. Do kraja izgleda dao da sve što Bavarci zapucaju ulazi jer u 88. Lewandowski postiže svoj drugi gol, ovaj put glavom a 5:2, a konačan rezultat postavlja Lucas Hernandez u drugoj minuti nadoknade.

Bayern je tako došao do devetog boda i odvojio se od Atletica koji je na četiri, dok je Salzburg za sjajnu partiju nagrađen s nula bodova i na dnu je tablice s jednim bodom sveukupno.

Liga prvaka, skupina A, treće kolo:
Red Bull Salzburg - Bayern München 2:6

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Lokomotiv Moskva1:1Atlético Madrid
Salzburg2:6Bayern
1Bayern 618:5+1316
2Atlético Madrid 67:8-19
3Salzburg 610:17-74
4Lokomotiv Moskva 65:10-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!