Liga prvaka, skupina H, 3. kolo, 04.11.2020, 21:00 h
RB Leipzig
RB Leipzig 2:1 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

Penali, crveni kartoni i poništeni golovi: Leipzig preokrenuo PSG

Matej Kačan • srijeda, 04.11.2020.
Penali, crveni kartoni i poništeni golovi: Leipzig preokrenuo PSG

Vrlo uzbudljiv susret prepun prilika, kartona, jedanaesteraca te uz jedan preokret su odigrali Leipzig i PSG. Nijemci su preokretom slavili 2:1 te su se popeli na diobu vrha uz Manchester United...

U dvoboju učenika i učitelja, Julian Nagelsmann je uspio svladati Thomasa Tuchela i osvetiti mu se za poraz u polufinalu Lige prvaka u kolovozu. Leipzig je kod kuće gubio od PSG-a i nekoliko je puta bio na rubu da padne u još veći zaostatak, ali je preokrenuo.

PSG je na gostovanje došao bez Neymara i Kyliana Mbappea, ali je tu bio vrlo raspoloženi Angel Di Maria . Baš je Argentinac bio najaktivniji igrač susreta u prvom poluvremenu te je već u šestoj minuti doveo PSG u vodstvo.

Dayot Upamecano je danas bio sklon greškama pa je prodao jednu loptu Moiseu Keaneu koji je jurnuo na gol i dodao loptu Argentincu koji lako zabija gol. Samo dvije minute kasnije Leipzig ima sjajnu priliku za izjednačenje, ali udarci Haidare i Angelina ne nalaze put u mrežu.

u 15. minuti se događa jedan od prijelomnih trenutaka susreta. Lopta je u ruku pogodila baš Upamecana na rubu 16 metara, sudac je pokazao na bijelu točku i odgovornost je preuzeo Di Maria. No, propušta veliku priliku za 2:0 jer mu udarac brani Peter Gulasci.

U 38. Di Maria opet zabija, ali mu je pogodak poništen jer je bio u zaleđu pa ništa od 2:0, a do poluvremena je Leipzig ipak izjednačio. Angelino je ove godine sjajan, a ovaj put nije zabijao već je asistirao za Christophera Nkunkua koji pogađa donji kut za 1:1.

Vrlo sadržajan je bio i početak drugog dijela gdje prijete Forsberg na jednoj i Kean na drugoj strani, a preokret je Leipzig izveo u 56. Opet je bilo igranja rukom, ovaj put u kaznenom prostoru PSG-a i Forsberg preuzima odgovornost, a precizniji je od Di Marije te postavlja 2:1.

Do kraja je PSG uspio ostati i s dva igrača manje, a do gola nije došao. Gostima je Idrissa Gueye otežao posao povratka u 69. drugim žutim, a Presnel Kumpembe je rušenjem Pulsena u petoj minuti nadoknade ostavio PSG s devetoricom i dozvolio Leipzigu mirno privođenje utakmice kraju.

Leipzig je tako izjednačen sa šest bodova s Manchester Unitedom, dok je PSG na tri boda, koliko ima i Bašakšehir.

Liga prvaka, skupina H
RB Leipzig - PSG 2:1

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Basaksehir2:1Manchester United
RB Leipzig2:1PSG
1PSG 613:6+712
2RB Leipzig 611:12-112
3Manchester United 615:10+59
4Basaksehir 67:18-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Balthazar05.11.2020. u 07:08
    U naslovu vam piše Salzburg umjesto Leipzig.
    Balthazar