Nogomet

Barcelona drhtala protiv 'Dynama B', Juventus deklasirao Mađare

Matej Kačan • srijeda, 04.11.2020.
Barcelona drhtala protiv 'Dynama B', Juventus deklasirao Mađare

U skupini G su do očekivanih pobjeda stigli velikani Barcelona i Juventus, iako je Barcelona na svom Camp Nouu imala velikih problema protiv koronavirusom desetkovanog Dynama iz Kijeva...

Barcelona - Dynamo Kijev 2:1

Ukrajinci su na Camp Nou stigli u gotovo pa samoubilački pokušaj dolaska do novih bodova bez preko 10 igrača koji su netom prije leta za Španjolsku testirani pozitivno na koronavirus, ali je Mircea Lucescu iz onoga što je imao odabrao 11 ratnika te je odigrao junačku utakmicu.

Barcelona je krenula u utakmicu vrlo dobro i brzo se činilo kao da će susret u jednosmjernu ulicu. Već u petoj minuti je Deny Popov preoštar u jednom startu, sudac pokazuje na 11 metara odakle je precizan Leo Messi i Barcelona rano vodi. Samo minutu kasnije je skoro 2:0, Pedri je zapucao sa 16 metara, ali se lopta od prečke odbija točno na crtu i u teren, umjesto u gol.

Barcelona je bila bolja do negdje 20. minute, ali se onda Ukrajinci bude i stvaraju nekoliko sjajnih šansi koje stavljaju Ter Stegena na "sto muka". Najbolja je bila onda Vitalija Buyalskog koji je pucao glavom, ali je njemački golman u 35. minuti spreman i spašava Barcelonu.

I u drugom poluvremenu je Barcelona neuvjerljiva, ali ipak podiže na 2:0 u 65. minuti. Ansu Fati je ubacio u kazneni prostor, negdje oko 11 metara je na drugom kraju tog ubačaja Gerard Pique koji sjajno glavom zabija za dvostruko vodstvo.

No, u 75. je smanjio Dynamo kad je nisku loptu s lijeve strane iz prve u Ter Stegena skrenuo Slovenac Verbić, ali je na odbijancu spreman Tsygankov koji lako zabija u praznu mrežu te je priuštio Barceloni još 15 minuta strepnje. No, izdržali su Katalonci i slave s 2:1 te dolaze do devetog boda.

Ferencvaroš - Juventus 1:4

Barcelonu vjerno prati i Juventus koji je na šest bodova s dvije pobjede te poraz baš od Katalonaca. Juventus je do druge pobjede došao u gostima kod Ferencvaroša, a u središtu pozornosti je opet bio Alvaro Morata. Ovaj put Španjolcu nisu poništavani golovi, već ih je zabijao.

Već u sedmoj minuti Cuadrado šalje prizemnu s desne strane, Cristiano Ronaldo na sredini propušta, a Morata je sam na drugoj stativi i zabija u praznu mrežu za 1:0. Ostalo je tako do 60. minute kad su opet u kombinaciji Ronaldo i Morata.

Ovaj put Ronaldo šalje s desne strane, McKennie propušta, a Morata sjajnim udarcem s 18 metara gađa gornji desni kut za 2:0 koji postaju 3:0 već u 73. kad obrana Mađara šalje loptu natrag vrataru Dibuszu, ovaj loše prima, a Paolo Dybala koristi poklon.

U 81. opet obrana dariva i opet Dybala koristi. Opet je Argentinac presjekao loptu prema Dibuszu te je pucao, ali vratar dira loptu i ona se u visokom luku odbija prema golu, a na crti ju je pokušao izbaciti Dvali. No, igrač domaćih samo zakucava loptu u svoju mrežu i piše mu se autogol.

Do konačnog rezultata i počasnog pogotka je Ferencvaroš ipak stigao u 90. minuti kad je Frank Boli dobio odbijenu loptu na osam metara te puca, ali ravno u golmana. No, imao je sreće i lopta mu se odbija natrag te on pogađa praznu mrežu za 4:1.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Barcelona2:1Dynamo Kijev
Ferencvaros1:4Juventus
1Barcelona 616:5+1115
2Juventus 614:4+1015
3Dynamo Kijev 64:13-94
4Ferencvaros 65:17-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!