Košarka

Bilan jedan od najboljih u novoj pobjedi Sassarija

Matej Kačan • četvrtak, 05.11.2020.
Bilan jedan od najboljih u novoj pobjedi Sassarija
Foto: Pixsell

Odigrane su tri utakmice drugog kola FIBA Lige prvaka, a do druge pobjede u skupini A je stigao Dinamo Sassari. Talijani su svladali Tenerife, a jedan od najboljih je bio hrvatski centar Miro Bilan...

Do druge pobjede u FIBA Ligi prvaka, a samim time i do vrha ljestvice skupine A stigli su košarkaši Dinamo Sassarija. Klub koji u svojim redovima ima dvojicu Hrvata je slavio protiv španjolskog Tenerifea s uvjerljivih 97:72 te je Tenerife bacio na omjer 1-1, nakon pobjede nad danskim Bakken Bearsima.

Sassari je preokrenuo zahvaljujući sjajnoj trećoj četvrtini i 29:7 u tih 10 minuta, a najbolji je s 21 ubačajem iz šest skokova bio Amerikanac Tilman. Miro Bilan je za 16 minuta gađao 7/13 iz igre za 18 poena uz osam skokova i dva dodavanja, dok Filip Krušlin nije nastupio.

Vrlo efikasnu utakmicu su u skupini C odigrali AEK i Hapoel Holon koji su odigrali svoje prve utakmice nakon odgoda prvog kola. Grci su "vječni finalisti" ovog natjecanja i u lov na novu završnicu su krenuli pobjedom od 100:96.

Keith Langford je s 30 poena za manje od 30 minuta bio fantastičan kod Grka, dok je jako vrijedna partija bila i ona Yanicka Moreire s 18 poena i 10 skokova. C.J. Harris je s 27 poena bio najbolji kod Izraelaca.

U istoj je skupini do prve pobjede stigao i Tsmoki iz Minska. Bjelorusi su kod kuće svladali francuski Cholet s 82:75 u dvoboju debitanata u Ligi prvaka, najbolji je s 20 poena bio Maksim Salash. Poen manje je dao Kris Clyburn, dok je kod Choleta 18 zabio Gregor Hrovat.

FIBA Liga prvaka, drugo kolo:
Tsmoki Minsk - Cholet 82:75
AEK - Hapoel Holon 100:96
Dinamo Sassari - Tenerife 92:72

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!