Nogomet

Sociedad do šestog boda, golijade u ostalim susretima

Matej Kačan • četvrtak, 05.11.2020.
Sociedad do šestog boda, golijade u ostalim susretima

Uz susret Rijeke i Napolija, u Europskoj je ligi odigrano još 11 utakmica u ranijem terminu, a situaciju u skupini F kod Rijeke je zakomplicirao Sociedad koji je svladao AZ i poravnao se na šest bodova...

Situacija u riječkoj skupini F se dodatno zakomplicirala nakon trećeg kola. Pobjedom Napolija u Rijeci i Real Sociedada protiv AZ-a su sve tri momčadi osim Rijeke na šest bodova. Baski su potpuno deklasirali i s terena otpuhali Nizozemce, ali završnica je nedostajala pa je pobjeda minimalna.

Nije bilo ni konkretnije šanse u silnim napadima Sociedada koji je skupio čak 24 udarca te je imao 66 posto posjeda lopte, a blok AZ-a je probio tek Portu u 58. minuti. Bilo je sreće kod gola jer se strijelcu odbila lopta koja je prvotno trebala biti udarac Mikela Oyarzabala pa se kapetanu piše asistencija.

Za razliku od tog susreta, u ostalima nije nedostajalo pogodaka, a najefikasnije je bilo u Beču. Domaći Rapid je od Dundalka gubio, preokrenuo, imao bod, a na kraju došao do pobjede nakon sedam pogodaka, od čega je četiri zabio. Irci su poveli preko Hobana u sedmoj, okrenuli su Ljubičić u 22. i Arase u 79. minuti.

U ludih posljednjih deset minuta je McMillan izjednačio iz penala, ali Hofmann i Demir vraćaju na 4:2, a iz još jednog penala McMillan postavlja konačnih 4:3. Mateo Brać je odigrao 53 minute u obrani Rapida koja nije baš bila na razini večeras.

Roma sve više raste u formi pa je na Olimpicu deklasirala Cluj za koji su igrali i Đoković i Debeljuh. Bilo je 5:0 pa hrvatski napadač i krilo nisu imali previše prilika i posla, a raspoložen je bio Borja Mayoral s dva pogotka. Po gol su dodali Mkitarjan, Ibanez i Pedro. Debeljuh je uzašao u 67., dok je Đoković odigrao cijeli susret.

Po šest golova je palo u Petach Tikvi i Lisabonu. Hapoel Beer Sheva je nakon prvog poluvremena imala 2:2 protiv Leverkusena zahvaljujući Acolatseu koji je zabio dva gola, dok je za Leverkusen zabio Bailey te Dadya autogol. U drugom je dijelu njemačka momčad ipak došla do pobjede preko još jednog gola Baileya te jednog Wirtzovog za 4:2.

U jednom čudnom susretu je Benfica sjajno krenula protiv Rangersa autogolom Goldsona u drugoj minuti, ali onda Nicolas Otamendi dobiva crveni karton, a Goncalves autogolom izjednačuje. Iskoristili su to Škoti pa preko Kamare i Morelosa dižu na 3:1, ali završnica pripada Benfici.

Silva u 77. i Nunez u prvoj minuti nadoknade ipak su izborili bod za Portugalce koji su poravnati sa Škotima na sedam bodova, dok Lech ima tri, a Liege nula. Borna Barišić je odigrao 90 minuta za Škote.

U istoj je grupi Lech Poznan došao do tri boda protiv Standard Liegea. Junak je bio Mikael Ishak s dva gola u 3:1 pobjedi, a gol je dodao Skoras. Za Standard je zabio Lestienne, dokje Duje Čop ostao na klupi. Za Lech je Karlo Muhar ušao s klupe, a Marko Malenica je ostao na njoj.

Antonio Mirko Čolak je igrao za svoj PAOK, ali od četiri gola Grka protiv PSV-a nije zabio nijedan. Briljirao je Andrija Živković s dva, po jedan su dali Tzolis i Schwab, dok je kod PSV-a zabio Zahavi iz penala.

Od poraza od Antwerpa se oporavio Tottenham koji je pomoću Harryja Kanea, Lucasa i Lo Celsa svladao Ludogorec za koji je tek Keseru zabio za 3:1. Qarabag je uz 61 minutu Filipa Ozobića izgubio od Sivasspora uz golova Osmanpase i Kayodea, dok je ciparska Omonia kod kuće s 2:0 poražena od Granade.

Petar Musa je ostao na klupi praške Slavije koja je kod kuće ostvarila važan rezultat 3:2 pobjedom protiv Nice. Kuchta s dva i Sima s jednim su bili najvažniji u pobjedi, dok su za Francuze zabili Gouiri i Ndoye.

Europska liga, treće kolo:
Real Sociedad - AZ 1:0
Rapid Beč - Dundalk 4:3
Roma - Cluj 5:0
Hapoel Ber Sheeva - Bayer Leverkusen 2:4
Benfica - Rangers 3:3
Lech Poznan - Standard Liege 3:1
PAOK - PSV 4:1
Ludogorec - Tottenham 1:3
Sivasspor - Qarabag 2:0
Omonia - Granada 0:2
Slavia - Nice 3:2

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Roma5:0CFR Cluj
Young Boys3:0CSKA Sofija
1Roma 613:5+813
2Young Boys 69:7+210
3CSKA Sofija 63:7-45
4CFR Cluj 64:10-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!