Nogomet

Raspoloženi Livaja s dva gola predvodio AEK do prve pobjede

Branimir Korać • petak, 06.11.2020.
Raspoloženi Livaja s dva gola predvodio AEK do prve pobjede

U skupini G vrlo uvjerljive pobjede upisali su AEK u gostima kod Zorje te Leicester na svom travnjaku protiv Brage...

Skupina G

Zorja - AEK Atena 1:4

Zorja i AEK loše su krenuli u natjecanje, u prva dva kola nisu osvojili niti bod i imali su imperativ pobjede u međusobnom dvoboju. Na kraju je slavio AEK koji je u gostima bio bolji s 4:1 uz odličan nastup Marka Livaje.

Ukrajinci su imali više loptu u nogama, više su napadali, ali AEK je bio puno konkretniji i kada je dolazio do prilika, koristio ih je.

U sedmoj minuti Livaja je iz teške pozicije idealno asistirao Muameru Tankoviću koji sa 7-8 metara zabija za vodstvo. U 34. minuti kontra AEK-a i gol za 2:0. Tanković je gurnuo loptu u prostor za Mantalosa, on dolazi sam pred vratara i zabija.

U drugom dijelu Livaja odlučuje dvoboj. Prvo je lijepo zabio po zemlji u bliži kut s nekih 12-13 metara da bi točku na i stavio deset minuta prije kraja kada je vratar odbio loptu, ali točno na Livaju od kojeg ona ide u mrežu. Kočergin je neposredno prije toga odbijenu loptu nakon kornera poslao u AEK-ovu mrežu.

Livaja je odradio svih 90 minuta.

Leicester - Braga 4:0

Visoku pobjedu upisao je Leicester koji je pregazio Bragu s 4:0. Nije bilo potrebe niti posezati za Jamiejem Vardyjem koji je ostao na klupi, raspucan je bio Kelechi Iheanacho i Braga je glatko poražena.

Sredinom prvog dijela Leicester je stigao do vodstva golom Iheanacha, a isti igrač bio je strijelac i drugog pogotka, na samom startu drugog dijela. Obrana Brage imala je velikih problema s upornim igračima domaćina pa su tako još Dennis Praet i James Maddison pogađali za konačnih 4:0.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Leicester City4:0Braga
Zorja1:4AEK Atena
1Leicester City 614:5+913
2Braga 614:11+313
3Zorja 67:11-46
4AEK Atena 67:15-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!