Ostali sportovi

Velika večer za hrvatski MMA, četvorica Hrvata na KSW-u 56 uz prijenos na RTL 2

Sportnet • ponedjeljak, 09.11.2020.
Velika večer za hrvatski MMA, četvorica Hrvata na KSW-u 56 uz prijenos na RTL 2
Foto: Pixsell

Novi event, 56. u nizu, u velikoj noći za hrvatski MMA, kada će nastupiti čak četiri hrvatska predstavnika, ugledna poljska borilačka MMA promocija KSW planira za 14. studenoga u Wytwórnia klubu, u poljskom Łódźu.

Glavnu borbu odradit će KSW-ov velter prvak Roberto Soldić (17-3), koji će ovoga puta kročiti u srednju kategoriju i suprotstaviti se bivšem prvaku, KSW legendi, 36-godišnjem Michalu Materli (29-7), koji je čak 11 godina stariji od borca iz Viteza. No Materla i dalje u "svojoj" srednjoj kategoriji niže pobjede, a njegova posljednja žrtva bio je Aleksandar Ilić na KSW 55. Osim glavne borbe između Soldića i Materle, KSW 56. ponudit će još dvije velike borbe - nastup prvaka u poluteškoj kategoriji Tomasza Narkuna protiv Ivana Erslana (9-0), te borbu Filipa Pejića (14-4-2) i Sebastina Rajewskog (9-5), koje će gledatelji moći pogledati na RTL-u 2 u subotu od 22.30 sati uz komentare Antonija Vuksanovića i Matije Blažićevića.

KSW je odlučio promovirati Soldića u srednju kategoriju, borca koji slovi za jednog od najuzbudljivijih na svijetu, koji zadivljuje svojim high kickovima još od debija na KSW-u 2017., kada je kolutom nokautirao prvaka Borysa Mankowskog. Nije ni čudo da je Soldić izabran za borca u glavnoj borbi, dovoljno je pogledati njegov impresivni niz u posljednih 12 borbi, koje je sve dobio, osim one protiv Dricusa Du Plessisa, kojemu je iste godine uzvratio za poraz. Soldić je zadao i Krystianu Kaszubowskom jedini poraz, trijumfirao nad Brazilcem Viniciusom Bohrerom u prvoj rundi, no borba protiv Materle mogla bi se pokazati kao najteža u njegovoj karijeri, susret koji su obožavatelji MMA donedavno mogli samo sanjati, no KSW-ovim potezom da suprotstavi svoje dvije najveće zvijezde, MMA snovi postali su stvarnost. Iskusna poljska zvijezda Materla nastupa na KSW-u od 2006. te je pobjedama protiv Kendalla Grovea, Jayja Silve, Tomasza Drwale, Rousimara Palharesa, Paula Thiaga i drugih, istinska zvijezda KSW-a.

Ivan Erslan kao izazivač Tomaszu Narkunu

U drugoj velikoj borbi večeri nastupit će Ivan Erslan kao izazivač Tomaszu Narkunu, dugogodišnjem prvaku u poluteškoj kategoriji, kojeg se smatra jednim od najboljih na svijetu. U svojoj karijeri tridesetogodišnji Narkun (17-3-0) je između ostalih pobijedio Zadranina Gorana Reljića, MMA veterana Sokoudjoua, Mysialu te je bio prvi borac koji je trijumfirao nad legendom Mamedom Khalidovim u KSW-u. Narkun je pobjeđivao čak 13 puta u prvoj rundi tako da će Erslan (9-0-0), koji je imao svoj KSW prvijenac na KSW-u 51. u Zagrebu, kada je pobijedio Darwina Rodrigueza, morati biti oprezan. No i Erlsan je ubojit u prvim rundama, što pokazuje i trijumf na FNC 3 ove godine, kada je porazio Jusufa Hajrovića, Rogera Carrolla na FFC 37 u 2019. srušio je također u prvoj rundi, ali i Rodrigueza na prije spomenutom KSW 51.

Filip Pejić u borbi s Poljakom

U trećoj borbi s hrvatskim predstavnikom Filip Pejić (14-4-2) ogledat će se s Poljakom Sebastianom Rajewskim (9-5) u kategoriji do 68.5 kg. Pejića i njegovog spektakularnog debija high kick nokautom nad Filipom Wolanskim sjećamo se s KSW-a 48. Posljednje dvije borbe Pejić je izgubio na KSW priredbama - poraz od Danilea Torresa u Zagrebu te poraz od Romana Szymasnkog na KSW 53, a sada ga čeka Sebastian Rajewski, koji je zaredao pet pobjeda, posljednju nad Armencem Armenom Stepanyanom ove godine na KSW 54.

Bori se i Francisco "El Croata" Barrio

Četvrti borac, kojeg možemo staviti pod hrvatske boje, je "pohrvaćeni" Argentinac, Francisco "El Croata" Barrio (7-1), koji je bio jedan od najboljih hrvača Južne Amerike grčko-rimskog stila. Na Panameričkom prvenstvu 2007. i 2008. osvojio je srebrnu medalju, da bi svoj debi na MMA-u upisao 2012. te se vratio hrvanju 2017. i osvojio brončanu medalju na Panameričkom prvenstvu iste godine. Danas je s Erslanom i Pejićem dio ATT tima u Zagrebu. Njegov protivnik bit će neporaženi prvak Oktogona Mateusz Legierski (6-0), koji će sigurno željeti pružiti eksplozivan nastup na svom prvom KSW-u, baš kao što i njegov nadimak Dynamit nagovještava.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!