Košarka

Gjergja u trileru do pobjede protiv branitelja naslova

Matej Kačan • utorak, 10.11.2020.
Gjergja u trileru do pobjede protiv branitelja naslova
Foto: Pixsell

Drugo kolo FIBA Lige prvaka donijelo je veliki susret Oostendea koji s klupe vodi Dario Gjergja protiv branitelja naslova u tom natjecanju San Pablo Burgosa, a pobjedu je odnio Oostende...

Svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni FIBA Lige prvaka ostvario je Oostende Darija Gjergje. Hrvatski je stručnjak sa svojom momčadi ugostio aktualnog pobjednika Lige prvaka, momčad San Pablo Burgosa.

Susret je na kraju išao do drame u posljednjoj minuti, a junak je bio Dušan Đorđević koji je dvicom 16 sekundi prije kraja postavio 99:98. Šut za pobjedu je uzeo Ken Horton koji je sedam sekundi prije kraja promašio tricu, a belgijska je momčad slavila.

Oostende je s 23 poena vodio Olivier Troisfontaines, dok je među nekolicinom solidnih u pobjedi bio i srpsko/hrvatski veliki talent Mario Nakić. 19-godišnji igrač je s osam poena i po tri skoka i asistencije sudjelovao u slavlju.

Dejan Kravić je s 19 poena vodio Burgos, a poen manje je dodao Alex Renfroe. Odigrano je još pet susreta, a najdramatičnije je bilo između Tofasa i Nymburka gdje su Česi slavili s 96:93 u produžetku.

Rytas je u gostima s minimalnih 83:81 svladao Strasbourg, a dramatično je bilo i između Peristerija i Rige gdje su Latvijci pobijedili s 84:81. Bamberg je u gostima svladao Bilbao (77:71), a najuvjerljiviji je bio Hapoel Holon protiv Choleta sa 73:63.

FIBA Liga prvaka, drugo kolo:
Oostende - San Pablo Burgos 99:98
Strasbourg - Rytas 81:83
Tofas - Nymburk 93:96
Peristeri - Riga 81:84
Bilbao - Bamberg 71:77
Hapoel Holon - Cholet 73:63

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!