Nogomet

Mitrović tragičar, Hrvatska na Europskom prvenstvu igra protiv Škotske

Branimir Korać • četvrtak, 12.11.2020.
Mitrović tragičar, Hrvatska na Europskom prvenstvu igra protiv Škotske

U pravoj drami na Marakani Škotska je boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirala Srbiju i tako se plasirala na Europsko prvenstvo. Tamo će igrati u skupini s Hrvatskom, Engleskom i Češkom...

Hrvatska je saznala zadnjeg protivnika u skupini na Europskom prvenstvu koje će se igrati sljedeće godine. U skupinu joj dolazi Škotska koja je boljim izvođenjem jedanaesteraca svladala Srbiju.

22 godine Škotska čeka na odlazak na veliko natjecanja, a sada ju je tamo odveo iskusni David Marshall koji je u petoj seriji jedanaesteraca nadmudrio Aleksandra Mitrovića, obranio mu udarac s 11 metara i odveo Škotsku na Euro.

Mitrović je tako ispao tragičar, u dresu Srbije puno toga je zabio, ali i puno promašio, no ovaj promašaj zasigurno će najduže pamtiti.

Škoti su odigrali upravo onako kako se i očekivalo, onako kako i nalaže tradicija njihovog nogometa - čvrsto, borbeno, bili su opasni iz tranzicije, a ne toliko iz neke kvalitetne igre.

Prvo poluvrijeme bilo je dosta skromno, Srbija je igrala u grču kojeg se oslobađala kako je susret išao prema kraju.

Škoti su poveli u 52. minuti golom Ryana Christieja koji je pucao s nekih 17 metara nisko u kut, udarac je bio vrlo precizan i lopta je od vratnice otišla u mrežu.

Srbija je tražila poravnanje i kako je susret išao kraju, sve više je pritiskala, a u 90. minuti je i poravnala. Prvo je u 85. minuti glavom snažno pucao Luka Jović, no lopta je projurila pokraj vratnice, ali je u 90. minuti bio precizniji i pogodio za poravnanje.

Otišlo se u produžetke gdje su i jedni i drugi izbjegavali potpuni rizik, pobrinuli su se prvo učvrstiti svoju obranu, a prema naprijed ako se nešto dogodi...

Odluka je tako pala s 11 metara gdje je prvih devet izvođača bilo precizno, no pokušaj Mitrovića pročitao je Marshall i odveo Škotsku na Europsko prvenstvo.

Mađarska je u samoj završnici preokretom svladala Island nakon što je Sigurdsson doveo goste u vodstvo, ali u 88. minuti Loic Nego je poravnao da bi Dominik Szoboszlai u 92. minuti odveo Mađare na Euro.

Na Euro idu i Slovaci koje je tamo odveo Duris golom u 110. minuti. U 17. minuti Kucka doveo je Slovačku u vodstvo, a produžetak je Sjeverna Irska izborila autogolom Škriniara u 88. minuti.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, finale:
Srbija - Škotska 4:5 penali (1:1)
Marašska - Island 2:1
Sjeverna Irska - Slovačka 1:2 produžeci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!