Nogomet

Francuzi prvi do završnog turnira, drama u skupini A

Branimir Korać • nedjelja, 15.11.2020.
Francuzi prvi do završnog turnira, drama u skupini A

Osim dvoboja između Švedske i Hrvatske, odigrana su još tri susreta petog kola Lige nacija, Francuska je osigurala prvo mjesto u svojoj skupini, a sve je otvoreno u drugoj skupini...

Francuzi su uspjeli doći do pobjede u Lisabonu i tako su prvi osigurali nastup na završnom turniru Lige nacija. Iako su bili bez Kyliana Mbappea, odradili su odličan posao i uzeli pobjedu.

Portugal je stvorio dovoljno prilika, ali nije ih realizirao te je presudio pogodak N'Goloa Kantea iz 53. minute. Kante se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu i zabio je nakon što je vratar odbio loptu poslije udarca Adriena Rabiota.

Burno će biti u zadnjem kolu u skupini A. Naime Njemačka i Španjolska u zadnjem kolu sastaju se u borbi za prvo mjesto, Španjolska je domaćin i mora do pobjede, u protivnom Njemačka uzima prvu poziciju. Drama je i u borbi za opstanak, tamo će u zadnjem kolu igrati Švicarska i Ukrajina i tu će Švicarci morati slaviti da bi preskočili Ukrajinu.

Njemačka je preuzela vrh uoči zadnjeg kola pobjedom protiv Ukrajine 3:1. Ukrajinci su poveli golom Jaremčuka, međutim s dva gola Wernera i jednim Sanea, Njemačka je došla do pobjede.

Švicarci su pak ugostili Španjolsku pri čemu je Sergio Ramos postao igrač s najviše nastupa u reprezentativnom dresu.

Ramos je uz to bio i lagani tragičar, promašio je dva kaznena udarca, nešto što vrlo rijetko čini. Švicarci su vodili golom Freulera sve do 89. minute kada Gerard Moreno pogađa za 1:1.

Liga nacija, peto kolo:
Portugal - Francuska 0:1
Švicarska - Španjolska 1:1
Njemačka - Ukrajina 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!