Nogomet

Blažević: 'Žao mi je što Kovačić ne pokazuje ono što može'

Matej Kačan • nedjelja, 15.11.2020.
Blažević: 'Žao mi je što Kovačić ne pokazuje ono što može'
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Razočaran nastupom hrvatske reprezentacije i igrom Matea Kovačića bio je legendarni hrvatski izbornik i trener Miroslav Ćiro Blažević...

Nakon utakmice hrvatske reprezentacije je uvijek zanimljivo i poslušati komentar Ćire Blaževića. Legendarni izbornik uvijek ima posebno živopisne dojmove nakon poraza, a prije nekoliko tjedana se obrušio na Matea Kovačića.

Kovačić je u Švedskoj opet razočarao i glavna je meta udara javnosti nakon susreta, a Ćiro je još jednom prokomentirao igrača Chelseaja.

"Zabio se u zadnju liniju, nikako ga vidjeti da se približi golu ili kamoli da pukne. Strašno mi je žao što nikako ne uspijeva pokazati ono što može. A to ipak nešto govori o njemu", kazao je Blažević o Kovačiću.

Legendarni izbornik nije ni siguran koliko zapravo Hrvatska može protiv Portugala i je li ovo protiv Švedske realno stanje ili može bolje.

"Teško mi je sada bilo što pametno reći, jer ne znamo pravo stanje stvari, odnosno u kakvom su raspoloženju igrači, tko je spreman, tko će moći igrati. Ali morat će Dalić nešto smisliti, jer ne smije dopustiti da gledamo još jednu ovakvu utakmicu."

No, Ćiro vjeruje u svog učenika Dalića i uvjeren je da izbornik ima mogućnost i znanja pokrenuti momčad.

" Mi uvijek očekujemo čuda, a Dalić je već čudo napravio. Koliko je mladih igrača afirmirao, ali i prepoznao. No, on mora sada znati tko je pravi, a tko nije, tko je za reprezentaciju, a tko ne. Nema puno vremena, i mora to brzo riješiti. Jer neki nemaju mjesta u ovoj momčadi", kazao je Blažević za tportal.

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!