Tenis

Nadal pao u dva tie-breaka, Thiem na korak do polufinala

Branimir Korać • utorak, 17.11.2020.
Nadal pao u dva tie-breaka, Thiem na korak do polufinala

Drugo kolo ATP Finalsa u Londonu donijelo je poraz Rafaela Nadala protiv Dominica Thiema. Thiem je tako došao blizu prolaza u polufinale, a Nadal si više ne smije dopustiti nijedan poraz...

Sjajan meč odigrao je Dominic Thiem u drugom kolu ATP Finalsa te je zasluženo odnio pobjedu protiv Rafaela Nadala u dva tie-breaka. Potpuno ravniopravan i izjednačen dvoboj pripao je Thiemu koji je u oba seta bio koncentriraniji i bolji u završnici.

Za razliku od dvoboja u prvom kolu protiv Rubljova, postotak ubačaja prvog servisa kod Nadala bio je niži, Thiem je ujedno bio znatno opasniji na reternu te je bolje koristio svoje prilike.

Prvi set prošao je bez ijedne break lopte na obje strane, najbliže tome bio je Nadal koji je nu šestom gemu stvorio pritisak na servisu Thiema, ali Austrijanac je izdržao.

Odluka je pala u tie-breaku gdje je Nadal propustio dvije set lopte, a Thiem svoju prvu odmah iskoristio za 9:7.

U drugom setu Nadal je došao do breaka i poveio s 4:3, ali odmah je u sljedećem gemu izgubio servis pa se kod 5:4 suočio s tri meč lopte koje je spasio, ali samo odgodio egzekuciju. U tie-breaku je Thiem bio bolji i sa 7:4 došao do druge pobjede.

ATP Finals, London 2020, drugo kolo:
Dominic Thiem (Austrija) - Rafael Nadal (Španjolska) 7:6(7), 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!