Rukomet

Babićev Eurofarm unatoč novom odličnom nastupu Mandalinića ostao bez pobjede

Branimir Korać • srijeda, 18.11.2020.
Babićev Eurofarm unatoč novom odličnom nastupu Mandalinića ostao bez pobjede
Foto: Pixsell

Odigrani su susreti trećeg kola EHF Europske lige, a iznenađenja nije nedostajalo. Nastupili su i brojni hrvatski igrači među kojima su najefikasniji bili Stipe Mandalinić i Zlatko Horvat.

Rukometaši Magdeburga ugostili su moskovski CSKA i svladali s 37:30. Bio je ovo prvi nastup Moskovljana koji su propustili prva dva kola, ali nisu imali šanse protiv domaćina koji je pokazao kako ima puno širi i kvalitetniji kadar.

Do pobjede su ga predvodili Omar Ingi Magnusson s osam golova, po šest su dodali Lukas Mertens i Hisli Kristjansson, a pet Christoph Steinert. Željko Musa nije bio među strijelcima dok je Tobias Thulin skupio 13 obrana. Kod gostiju po pet golova postigli su Aleh Astrašapkin i Aleksej Fokin.

Babićev Pelister propustio je još jednu veliku priliku za pobjedu. Ovaj put ugostio je Kadetten i samo remizirao 25:25 u susretu u kojem je imao i sedam golova prednosti, a gol za poravnanje primio je u samoj završnici susreta preko Frimmela.

Stipe Mandalinić još jednom je bio raspoložen kod domaćina sa sedam golova, a kod Švicaraca šest je zabio Jonas Schelker, a Frimmel je dodao pet. U domaćem sastavu Tomislav Kušan završio je s četiri gola.

Veliku gostujuću pobjedu upisao je Kristianstad kojeg vodi Ljubomir Vranješ, a u gostima je svladao Nimes s 25:24. U tijesnom dvoboju Šveđani su pobjedu izborili u završnici golom Markusa Olssona, domaćin je imao priliku u zadnjem napadu, ali nije je iskoristio.

Olafur Gudmundsson postigao je šest golova kod gostiju, a kod domaćina Julien Rebichon također je dodao šest dok je Mohamed Hisham Sanad završio s pet. Remi Desbonnet imao je čak 17 obrana, ali nije bilo dovoljno.

Francuski klubovi često znaju u Europi bilježiti neočekivane poraze pa je tako jedan od njih upisao i Toulouse u Austriji kod Aon Fiversa. Domaćin je slavio 37:32 i upisao jednu od svojih najzvučnijih pobjeda u povijesti.

S po šest golova predvodili su ga Tobias Wagner i Eric Damböck, a pet su dodali Lukas Hutecek i brat hrvatskog reprezentativca Ivana Martinovića, Marin. Kod Toulousea po šest golova zabili su Nemanja Ilić i Henrik Jakobsen, a pet je dodao Edouard Kempf.

Visok poraz upisao je Metalurg koji je gostovao kod Ademara i izgubio 41:32. Domaćin je već u prvom dijelu sve riješio, a gostima je nedostajala ikakva pomoć vratara koji su zajedno skupili samo tri obrane.

Ruben Marchan predvodio je domaćina s osam golova, Gonzalo Perez dodao je sedam, Pedro Martinez pet, a Tin Lučin četiri gola. Kod poraženih po sedam golova postigli su Zlatko Horvat i Milan Popović.

Wisla je odnijela tijesnu pobjedu s gostovanja kod Čehovskih Medveda koje je svladala s 28:27. Imala je u završnici i četiri gola prednosti, ali domaćin je uspio smanjiti zaostatak, no vremena za potpuni povratak nije bilo.

Michal Daszek kod pobjednika je postigao osam golova, Zoran Ilić pet, a Lovro Mihić četiri. Ivan Stevanović upisao je jednu obranu. Kod domaćina po pet golova postigli su Pavel Andrejev i Sergej Kosorotov.

EHF Europska liga, treće kolo:
Magdeburg - CSKA Moskva 37:30
Eurofarm Pelister - Kadetten 25:25
Nimes - Kristianstad 24:25
Bešiktaš - Alingsas 24:32
Tatabanya - Trebnje 26:28
Aon Fivers - Toulouse 37:32
Ademar - Metalurg Skoplje 41:32
Čehovski Medvedi - Wisla Plock 27:28
GOG - Rhein Neckar Löwen 32:37

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Aon Fivers37:32Toulouse
Čehovski Medvedi27:28Orlen Wisla Plock
Abanca Ademar Leon41:32Metalurg Skoplje
1Orlen Wisla Plock 10297:242+5524
2Čehovski Medvedi 10301:264+3721
3Abanca Ademar Leon 10307:296+1119
4Aon Fivers 10301:311-108
5Toulouse 10227:250-238
6Metalurg Skoplje 10259:329-705

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!