Tenis

Rubljov se oprostio od ATP Finalsa pobjedom protiv Thiema

Mihaela Bradovski • četvrtak, 19.11.2020.
Rubljov se oprostio od ATP Finalsa pobjedom protiv Thiema

Andrej Rubljov napušta London ipak uz pobjedu. U posljednjem susretu grupne faze ATP Finalsa slavio je u dva seta protiv Dominica Thiema...

Počelo je zadnje kolo singla na ATP Finalsu u Londonu, a Dominic Thiem i Andrej Rubljov odradili su susret koji nije imao utjecaja na konačni plasman. Thiem odlazi u polufinale s prvog mjesta dok Rubljov završšava s nastupom na posjednjem mjestu.

Rubljov je u zadnjem kolu svladao Thiema u dva seta, odnio je pobjedu 6:2, 7:5 i tako barem zaradio bonus bodove te turnir napušta s pobjedom.

Od početka je bilo jasno kako Thiem nije bio na onoj razini na kojoj je bio u prošla dva kola. POveo je Rubljov odmah s 4:0 i do kraja seta nije pružio niti najmanju priliku Thiemu za povratak.

I u drugi set bolje je ušao Rubljov koji je poveo s 3:1, Thiem je uspio poravnati na 4:4, ali u završnici seta još jednom je pokleknuo i izgubio meč sa 6:2, 7:5.

Austrijanac unatoč tome u polufinale ide s porvog mjesta u grupi i igrat će protiv pobjednika meča između Novaka Đokovića i Alexandera Zvereva.

ATP Finals, treće kolo:
Andrej Rubljov (Rusija) - Dominic Thiem (Austrija) 6:2, 7:5

Poredak:
1. Dominic Thiem 2-1
2. Rafael Nadal 1-1
3. Stefanos Tsitsipas 1-1
4. Andrej Rubljov 1-2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!