Nogomet

Divković: 'Jako sam zadovoljan svojim igrama'

Matej Kačan • petak, 20.11.2020.
Divković: 'Jako sam zadovoljan svojim igrama'
Foto: Pixsell

Posljednje kolo kvalifikacija za U-21 EURO je donijelo veliku sreću i plasman Hrvatske na natjecanje, a u reprezentaciji je sjajan debi imao napadač Dunajske Strede Marko Divković...

Lošu situaciju s kartonima i koronavirusom u mladoj hrvatskoj reprezentaciji na svoju je ruku okrenuo i dobro je iskoristio Marko Divković. Napadač Dunajske Strede debitirao je protiv Litve i odmah je bio zapažen s tri asistencije od ukupno sedam golova u pobjedi.

Hrvatskoj se sve poklopilo te se plasirala na EURO i Divković je napokon zaslužio malo širu pažnju hrvatske javnosti. Nakon reprezentativnih akcija je o svemu progovorio za 24 sata.

"Odigrao sam dobru utakmicu, kao i cijela momčad, zasluženo smo na Europskom prvenstvu. Jako sam ponosan, ovo mi je bio prvi nastup za neku od mlađih hrvatskih reprezentacija, pa sam dres s te utakmice sačuvao samo za sebe", kazao je debitant.

Hrvatska ide na EURO, a Divković je upao u momčad zbog mnogo izostanaka zbog koronavirusa. No, debijem je skrenuo pažnju na sebe, u Dunajskoj Stredi igra jako dobro i ima razloga očekivati da ga se smatra standardnim članom popisa i da ide na prvenstvo.

"Naravno da bih kao i svaki drugi igrač volio nastupiti na tom natjecanju, ali moram nastaviti s igrama na visokoj razini. Sve je na meni, ima puno igrača koji su zaslužili nastup na Europskom prvenstvu", rekao je Divković.

Divkovića prati vrlo zanimljiv put jer je već kao 13-godišnjak otišao u inozemstvo, zapazio ga je Arsenal i poslao ga je u svoj kamp u Grčku. nakon toga je išao na mnoge posudbe, ali se napokon našao u Slovačkoj gdje igra sjajno u paru s još jednim nekadašnjim velikim talentom, Andrijom Balićem.

"Jako sam zadovoljan svojim igrama, pružam dobre predstave, zadovoljni su navijači, ali i svi u klubu. Idu me golovi i asistencije, ali nema opuštanja, moram sada i nastaviti tako", zaključio je napadač.

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!