Tenis

Koolhof i Mektić do naslova u Londonu, Pavić i Soares završili sezonu kao prvi na listi

Matej Kačan • nedjelja, 22.11.2020.
Koolhof i Mektić do naslova u Londonu, Pavić i Soares završili sezonu kao prvi na listi

Nedjelja je sjajan dan za hrvatske tenisače u konkurenciji parova. Prvo je Mate Pavić sa svojim parom Brunom Soaresom osigurao kraj sezone na svjetskom broju jedan, a onda su Wesley Koolhof i Nikola Mektić došli do naslova na ATP Finalsu u Londonu...

Nedjelja 22. studenog bi trebala ostati upamćena kao jedan od većih dana za hrvatski tenis, posebno što se konkurencije parova tiče. Dva hrvatska predstavnika u samom vrhu tenisa u parovima došla su do ogromnih priznanja i nagrada.

Iako nisu prošli u polufinale iz svoje skupine u Londonu, Mate Pavić i Bruno Soares osigurali su kraj sezone na svjetskom broju jedan ATP liste za parove. To je Paviću drugi kraj sezone na "jedinici", isto je uspio i 2018.

Kasnije u nedjelju je do sjajnog uspjeha došao i Nikola Mektić. On i Wesley Koolhof su u finalu ATP Finalsa u Londonu s 2-1 u setovima došli do naslova u finalu protiv Jurgena Melzera i Edouarda Roger-Vasselina.

Hrvat i Nizozemac tako su zaključili i svoju sjajnu sezonu slavljem u trećem setu nakon produženog tie-breaka. Prvi set pripao je Mektiću i Koolhofu koji su iskoristili dvije od šest break lopti i lako su za malo više od 20 minuta došli do 6:2.

No, u drugom setu su odmah imali problema na servisu pa su u drugom gemu spašavali break loptu, ali u četvrtom pomoći nije bilo pa Melzer i Roger-Vasselin rade break, odlaze na 3:1 i do kraja seta sigurno serviraju i brane do 6:3.

Zato se ušlo u treći set i produženi tie-break u kojem Koolhof i Mektić nakon početnog izgubljenog servisa odgovaraju s dva mini breaka, odlaze na 5:3, a onda pri 8:5 još dva puta oduzimaju protivnicima servis te slave s 10:5 za veliku titulu i sjajan kraj sezone.

Hrvatska se tako može pohvaliti da ima dva igrača koji spadaju u sam vrh svjetskog tenisa u parovima.

ATP Finals, finale parova:
J. Melzer/E. Roger-Vasselin - W.Koolhof/N. Mektić 2:6, 6:3, 5:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!