Tenis

Medvedev okrenuo Thiema za titulu na ATP Finalu!

Matej Kačan • nedjelja, 22.11.2020.
Medvedev okrenuo Thiema za titulu na ATP Finalu!

Prvak ATP Finals turnira u Londonu je Rus Daniil Medvedev. On je nakon izgubljenog prvog seta preokrenuo trećeg igrača svijeta Dominica Thiema i slavio za dva sata i 44 minute...

Rus Daniil Medvedev pobjednik je ATP Finals turnira u Londonu. Tradicionalni kraj sezone i završni Masters pripao je Rusu koji je nakon dva sata i 44 minute preokrenuo Dominica Thiema i došao do druge velike titule u sezoni.

Medvedev je u polufinalu svladao Rafaela Nadala, ali finale nije krenulo dobro. Thiem je uspio obraniti svoj servis u maratonskom drugom gemu i iskoristiti jedinu svoju break loptu za 3:2, što je onda i obranio te prvi set završio sa 6:4 za 49 minuta igre.

Drugi je set ponudio veliku dramu. Nakon velike borbe odlazi se u tie-break gdje Austrijanac kreće s 2:0, ali Medvedev ne pokazuje znakove nervoze te gotovo pa robotski preciznom igrom osvaja sedam poena u nizu i izjednačava na 1-1.

U trećem je seu Thiem već imao velikih problema. Nije nijednom zaprijetio Medvedevu na servisu, dok je u trećem gemu morao spašavati 0:40. To je uspio, ali u petom nije bilo pomoći i Medvedev koristi treću break loptu u gemu, a šestu ukupno u setu i dolazi do 3:2.

Nije do kraja Thiem stigao do prilike da se vrati u meč pa Medvedev koristi prvu i jedinu meč loptu i završava posao sa 6:4.

ATP Finals, finale:
Daniil Medvedev (Rusija, 4) - Dominic Thiem (Austrija, 3) 4:6, 7:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!