Košarka

Anzuloviću visok poraz od Lokomotiva, Uniks slavio u utakmici vikenda

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.11.2020.
Anzuloviću visok poraz od Lokomotiva, Uniks slavio u utakmici vikenda
Foto: Pixsell

Odigrana je nova runda utakmica u VTB ligi gdje je najzanimljiviji susret bio onaj između Uniksa i Himkija, a otišao je na stranu Uniksa...

Moskovski CSKA lakoćom je slavio u gostima kod Parme kojoj je to treći uzastopni poraz. Velika razlika u kvaliteti između ovih momčadi te na kraju zasluženo i očekivano slavlje gostiju 95:61. Već do poluvremena gosti su pobjegli na više od 20 poena prednosti što su u nastavku susreta lakoćom kontrolirali.

Mike James predvodio je Moskovljane sa 16 poena, a Will Clyburn dodao je 12. Kod Parme Adas Juškevičius ubacio je 16 poena.

Anzulovićev Enisej u prošlom kolu upisao je prvu pobjedu svladavši u gostima Parmu, ali kod kuće protiv Lokomotiv Kubana nije imao šanse. Gosti su visoko slavili sa 106:79, no pobjedu su osigurali tek u posljednjoj dionici kada je na naplatu došao umor kod domaćina i duža klupa gostiju.

Alan Williams ubacio je 24 poena uz 13 skokova dok su po 22 poena dodali Will Cummings i Jordan Crawford (sedam skokova). Kod domaćina po 15 poena upisali su Leyton Hammonds i Dustin Hogue (11 skokova).

U utakmici kola Uniks Kazan slavio je protiv Himkija 83:76. Himki je tako pao na omjer 3-5 i pomalo je nevjerojatno da on ima najviše poraza u ligi. No treba imati na umu kako je imao dosta problema s rosterom zbog izostanaka zbog zaraze iako je doduše bilo susreta u kojima je i totalno podbacio.

Ovdje je domaćin vodio od samog početka pa sve do pet minuta prije kraja kada je Jonas Jerebko izjednačio na 65:65. Imali su gosti dva napada za preuzimanje vodstva, nisu ga realizirali pa onda Jamar Smith ubacuje tricu, a kada je Pavel Antipov novu ubacio minutu i pol prije kraja za 75:69, činilo se da će domaćin lakše slaviti.

Ipak u završnici Himki dolazi na minus dva, tricom Jordana Mickeyja na ulasku u zadnju minutu, no nakon toga gosti nisu uspjeli više ubaciti niti poen i upisali su poraz.

Kod Uniksa Isaiah Canaan ubacio je 21 poen uz šest asistencija, a Jamar Smith 20 poena uz pet asistencija. Kod gostiju Aleksej Šved završio je sa 16 poena, sedam skokova, 11 asistencija, ali i tricom 0/7. Po 15 poena dodali su Greg Monroe (osam skokova) i Jordan Mickey (šest skokova).

VTB liga:
Parma Perm - CSKA Moskva 61:95
Enisej - Lokomotiv Kuban 79:106
Uniks Kazan - Himki 83:76

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!