Nogomet

Lazio i Borussia do pobjeda, Haaland i Immobile opet briljiraju

Matej Kačan • utorak, 24.11.2020.
Lazio i Borussia do pobjeda, Haaland i Immobile opet briljiraju

Odigrana su dva susreta skupine F Lige prvaka, a i u četvrtom su kolu u središtu pažnje bili centralni napadači. Erling Haaland i Ciro Immobile su briljirali u pobjedama Dortmunda i Lazija...

Borussia Dortmund - Club Brugge 3:0

Pobjedom nad Club Bruggeom, Borussia Dortmund ipak je uspjela odraditi svoj posao i cilj odvajanja na tablici jer je nakon tri kola njemačka ekipa imala šest bodova, ali je belgijska bila blizu s četiri. No, Erling Haaland i Jadon Sancho su odradili posao i doveli Dortmund na devet bodova na vrhu.

Belgijci nisu imali šanse, skupili su tek dva udarca u cijelom susretu bez ijednog u okvir gola i Borussia je potpuno izdominirala. Materijaliziralo se to vrlo brzo jer već u drugoj minuti Haaland promašuje iz dobre pozicije, ali je u 18. nemilosrdan.

Sancho je povukao i dao loptu u prostor na lijevu stranu, tamo je Haaland prihvatio i neometano ušao do sedam metara gdje mirno pogađa iskosa. Uspjela je Borussia do poluvremena povećati vodstvo, Sancho je asistenciji dodao i pogodak.

Potegnuo je Englez sjajno s 20 metara iz slobodnjaka po sredini, lopta je u "kifli" pogodila sam gornji desni kut gostujućih vrata pa je domaća ekipa već na poluvremenu imala sve riješeno.

No, Haaland je odlučio da mu nije dosta pa je u 60. iskoristio nespretnu reakciju obrane, a imao je i dosta sreće. Nalazio se Norvežanin u zaleđu dok je Borussia kombinirala oko šesnaesterca, ali je obrambeni igrač u pokušaju presijecanja lopte dodao Haalandu koji neometano s tri metra zabija.

Briljantnom Norvežaninu ovo je šesti gol u Ligi prvaka ove sezone i 16. ukupno za Borussiju u novoj sezoni. Za reprezentaciju je u Ligi nacija dodao još šest pa je na impozantnoj brojci od 22 gola ove sezone, a zabio je na čak sedam uzastopnih susreta u kojima je nastupio.

Lazio - Zenit 3:1

I u Rimu je jedan fantastični napadač bio u formi, dva gola na svoj konto je dodao i Ciro Immobile. Ciro je bio fantastičan i nije priuštio Dejanu Lovrenu i kolegama iz obrane Zenita dobar dan jer je Lazio slavio s 3:1 i došao do osmog boda.

Vrlo rano je Lazio napravio ogroman dio posla, a oni najjači su kombinirali već u trećoj minuti za vodstvo Lazija. Lucas Leiva je napravio manji dio posla pukim dodavanjem za Immobilea, a ovaj se okrenuo i neometano s 20 metara fantastično pogodio u gornji desni kut.

Samo 20 minuta je prošlo, a Lazio je udvostručio. I ovaj pogodak je bio fantastičan, a ovaj put je i asistent imao mnogo kredita. Correa je driblao na lijevoj strani, ušao u sredinu i s 20-ak metara vratio natrag Parolu koji je iz prve potegnuo u donji lijevi kut za 2:0.

Tračak nade za Zenit se pojavio samo tri minute kasnije kad je Artem Dzyuba dobro primio loptu na 15 metara, okrenuo se i volejem pogodio malu mrežu za još jedan efektan pogodak u ovom susretu punom poteza za špice.

Treći gol za Lazio nije bio tako efektan, ali je "obavio posao". Immobile je driblao na desnoj strani šesnaesterca, srušio ga je Wilmar Barrios, a sudac je pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac je sam preuzeo Immobile te je pogodio za konačnih 3:1.

I sjajni napadač Lazija ima svoj niz utakmica u kojima igra i zabija. Od 20. listopada kad se vratio nakon crvenog kartona je nastupio u pet susreta od osam mogućih te je zabio u svakom pa s ova dva broji šest pogodaka u nešto više od mjesec dana. Lovren je u obrani Zenita odigrao punu minutažu.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Lazio3:1Zenit
Borussia D.3:0Club Brugge
1Borussia D. 612:5+713
2Lazio 611:7+410
3Club Brugge 68:10-28
4Zenit 64:13-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!