Nogomet

Bayern 'odradio' Salzburg i osigurao prolaz, Atletico i dalje visi

Matej Kačan • srijeda, 25.11.2020.
Bayern 'odradio' Salzburg i osigurao prolaz, Atletico i dalje visi

Nakon četvrtog kola Lige prvaka smo dobili još jednog sigurnog sudionika nokaut faze, ovaj put iz grupe A. To je Bayern koji je pobjedom nad Salzburgom stigao do maksimalnih 12 bodova, dok Atletico još nije siguran...

Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva 0:0

Iako igra sjajno u La Ligi i drži vrh tablice, Atletico Madrid cijenu za to plaća slabijim predstavama u Ligi prvaka. Tako igrači Diega Simeonea nakon četiri susreta imaju tek pet bodova i nisu riješili svoje pitanje prolaska grupe.

Do drugog uzastopnog remija Atletico je stigao opet protiv Lokomotiva iz Moskve. Prije reprezentativne pauze ova su dva suparnika odigrala 1:1 u Moskvi, dok je u Madridu bilo 0:0 i Lokomotiv je ostao na dva boda zaostatka za Atleticom dva kola prije kraja.

Domaćin je bio mnogo bolja momčad, dominirao je i bio je konkretniji, ali do učinka nije došao. Svakako je junak moskovske ekipe bio vratar Guilherme koji je obranio nekoliko fantastičnih prilika i zicera Atletica koji je ipak uspio jednom zatresti mrežu.

Bilo je to u 68. minuti kad se na odbijancu nakon Carrascovog udarca našao Koke koji je i zabio, ali je VAR pokazao da je veznjak Atletica to učinio iz zaleđa te je na semaforu ostalo 0:0. Vedran Ćorluka koji je odigrao svih 90 minuta i njegovi kolege u obrani tako će sigurno dobiti neki bonus na plaću zbog čiste mreže na teškom gostovanju.

Bayern München - Red Bull Salzburg 3:1

Nakon što je u prvom susretu ove dvije ekipe u Austriji bilo vatrometa, Bayern je ovaj put to riješio točno upola mirnije. U odnosu na 6:2, svaka je ekipa dala točno pola tog učinka pa je na Allianz Areni domaćin rutinski slavio s 3:1.

Salzburg nije nakon šest primljenih pogodaka promijenio pristup te je opet krenuo otvorenog garda i vrlo okomito, a to se vidjelo i na statistici koja je pokazivala duplo više pokušaja na strani Austrijanaca.

No, napadači Bayerna bili su ubojiti, a najubojitiji je svakako Robert Lewandowski koji je u 42. doveo Bayern u vodstvo, i to nakon što je Manuel Neuer dva puta morao pokazati najbolje od sebe da bi zadržao Salzburg na nuli. Dobru akciju je odigrao Bayern pa je Thomas Müller zapucao s ruba 16 metara, ali je golman obranio. No, Poljak se našao na odbijancu te je lako zatresao mrežu.

otišlo se tako na poluvrijeme s 1:0, a na 2:0 je Bayern povisio u 52. uz dozu sreće i pomoć obrane. Zapucao je izvana Serge Gnabry, a lopta se u letu odbila od Wobera te je prevarila gostujućeg vratara, a piše se kao autogol. Bayernu je posao otežao crveni karton Roce u 66. nakon drugog žutog kartona.

No, samo dvije minute nakon toga se Leroy Sane pobrinuo da nikakvih dilema ne bude. Lewandowski je u kontri proigrao Comana na lijevoj strani, ovaj je ubacio na peterac gdje je Sane lako glavom poentirao za 3:0.

Ipak, trud Salzburga je naplatio Berisha koji je u 73. zabio za 3:1, što je ispao i počasni pogodak. Salzburg je tako ostao na dnu grupe A s jednim bodom.

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Atlético Madrid0:0Lokomotiv Moskva
Bayern3:1Salzburg
1Bayern 618:5+1316
2Atlético Madrid 67:8-19
3Salzburg 610:17-74
4Lokomotiv Moskva 65:10-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!