Nogomet

Moro u porazu zabio počasni pogodak, Mrzljak zaokružio visoku pobjedu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 30.11.2020.
Moro u porazu zabio počasni pogodak, Mrzljak zaokružio visoku pobjedu
Foto: Pixsell

Dvojica hrvatskih internacionalaca za vikend su zabijala u ruskom prvenstvu. Kapetan mlade reprezentacije Nikola Moro bio je jedini strijelac za moskovski Dinamo, a Filip Mrzljak zaokružio je visoku pobjedu Ufe...

Rusi su za vikend odradili 16. kolo tamošnje Premier lige, a situacija na ljestvici samo se dodatno zakomplicirala nakon ovog kola.

Naime čak tri momčadi na vrhu ljestvice imaju isti broj bodova, a tako se posložilo nakon što je Zenit remizirao bez pogodaka kod Arsenala, CSKA izgubio 1:0 kod Rubina, a Spartak s 2:0 svladao Rotor. Ove tri momčadi sada imaju po 32 boda, tri više od četvrtoplasiranog Rostova.

Peto mjesto drži moskovski Dinamo koji je gostovao kod Rostova i upisao težak poraz 4:1. Jedini pogodak za Moskovljane postigao je Nikola Moro u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca, a odradio je svih 90 minuta.

Među strijelce se upisao i Filip Mrzljak koji je s Ufom došao do važne pobjede protiv Tambova s čak 4:0, a Mrzljak je bio strijelac pogotka za konačnih 4:0. U igru je ušao u 74. minuti, a pet minuta kasnije zabio je glavom iz blizine. Komnen Andrić odradio je cijelu utakmicu za Ufu.

Dejan Lovren je zbog bolesti propustio gostovanje Zenita u Tuli dok je Nikola Vlašić odradio svih 90 minuta za CSKA u Kazanju kod kojeg Filip Uremović i dalje ne igra zbog ozljede zarađene na reprezentativnom okupljanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

FOTO: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!