Nogomet

Salzburg upisao prvu pobjedu, Šahtar još jednom šokirao Real

Matej Kačan • utorak, 01.12.2020.
Salzburg upisao prvu pobjedu, Šahtar još jednom šokirao Real

Raniji termin u Ligi prvaka donio je jedno veliko iznenađenje. Šahtar je u Ukrajini svladao Real Madrid te je stigao do sedmog boda te je maksimalno zakomplicirao situaciju...

Situacija u skupini B Lige prvaka još je kompliciranija nakon susreta u Ukrajini. Naime, domaći je Šahtar još jednom šokirao Real iz Madrida te je došao do svoje druge pobjede i sedmog boda pa će šesto kolo sigurno dočekati na drugom mjestu tablice.

Real je također na sedam bodova, ali uz slabiji međusobni omjer pa je na trećem mjestu i neće u zadnjem kolu ovisiti sam o sebi. Gosti su bili bolja ekipa, ali svoje koriste nisu koristili, dok je Šahtar dva puta bio ubojit.

Već u petoj minuti je Real mogao od vodstva, ali je Marco Asensio iz blizine zatresao vratnicu. Mogao je Asensio do pogotka i u 30. minuti, ali je Anatolij Trubin izveo sjajnu obranu i spasio svoju momčad zaostatka na poluvremenu.

Nakon 0:0 na odmoru, Šahtar je zaigrao bolje i opasnije te je u 57. minuti stigao do vodstva. Junak je Dentinho koji je iskoristio slabu reakciju obrane Reala i loše čišćenje Varanea te je došao do lopte na sedam metara i zatresao mrežu.

Taj pogodak kao da je šokirao Real koji je kao grogiran prepustio Šahtaru sve više prostora, a domaćin je rastao. Tako je u 68. Viktor Kovalenko skoro postavio 2:0, ali mu je udarac završio u bloku.

No, da ne dođe do infarktne završnice se pobrinuo <>Manor Solomon koji je nakon kontre ušao s lijeve strane u sredinu te je s 15 metara potegnuo i pogodio uz lijevu stativu Reala za veliku pobjedu i konačnih 2:0.

Luka Modrić je odigrao 90 minuta u porazu, a u porazu svoje ekipe je 90 minuta odigrao i hrvatski stoper Vedran Ćorluka. Njegov je Lokomotiv dočekao Salzburg, ali se nije dobro proveo s tri lopte u mreži.

Mergim Berisha bio je junak Austrijanaca koji su do poluvremena stvorili 2:0 prednost, a oba su pogotka bila djelo njemačkog napadača. On je u 28. minuti nakon mnogo pokušaja i odbijanja lopte u šesnaestercu došao do prilike na šest metara i iz poklona i lake situacije nije pogriješio.

Berisha je vodstvo udvostručio u 41. nakon što je Koita sjajno iskoristio loše odbijanje i odmah poslao dijagonalu po podu u lijevo, a Berisha je iskosa s 13 metara matirao domaćeg vratara. Otišlo se s tim rezultatom na poluvrijeme, a tako stoji sve do kasne faze susreta.

Tada nadu Lokomotivu donosi Mirančuk koji je u 79. realizirao kazneni udarac, ali Adeyemi samo dvije minute kasnije iskoristio novi poklon obrane Lokomotiva, sjurio se na Ćorluku i kraj njega pogodio za konačnih 3:1.

Salzburg je upisao prvu pobjedu i na četiri je boda, dok je prvi Bayern s 12, a drugi Atletico s pet. Lokomotiv je na tri boda i u slučaju poraza Atletica ostaje sa šansama za plasman dalje.

Liga prvaka, peto kolo:
Šahtar - Real Madrid 0:2
Lokomotiv Moskva - Red Bull Salzburg 1:3

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Lokomotiv Moskva1:3Salzburg
Atlético Madrid1:1Bayern
1Bayern 618:5+1316
2Atlético Madrid 67:8-19
3Salzburg 610:17-74
4Lokomotiv Moskva 65:10-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!