Rukomet

Magdeburg ipak prejak, Nexe upisao treći poraz

Branimir Korać • srijeda, 02.12.2020.
Magdeburg ipak prejak, Nexe upisao treći poraz
Foto: Pixsell

Iznenađenje u Našicama ipak se nije dogodilo. Magdeburg je bio prejak za Nexe i upisao je glatku pobjedu s visokih 32:24...

Nadali su se u Nexeu kako mogu pružiti jači otpor Magdeburgu, no za to su trebali daleko bolju utakmicu nego što je to bio slučaj protiv CSKA u Moskvi. Djelomično su uspjeli, ali nije bilo dovoljno za neki jači otpor.

Nijemci su potvrdili kvalitetu, pokazali širinu i samo Magnus Gullerud nije se uspio upisati među strijelce.

Susret je bio u egalu u prvih pet minuta, a nakon što je Janko Kević izjednačio na 4:4, kreće serija Magdeburga i crnih deset minuta Nexea. Gosti u tom razdoblju rade seriju 5:0 i potpuno se odvajaju.

Našičani se nisu uspjeli približiti na manje od četiri gola zaostatka, toliko je bilo i u 23. minuti kada je Fran Mileta smanjio na 12:8, no do odlaska na odmor gosti zabijaju tri gola i na poluvrijeme odnose vodstvo 15:8. U tih zadnjih osam minuta Našičani su puno griješili i nisu odigrali kako se očekivalo.

Drugo poluvrijeme bilo je odrađivanje posla od strane gostiju koji su do sredine poluvremena došli do dvoznamenkaste prednosti. Završilo je 32:24, glatka i uvjerljiva pobjeda Magdeburga koji se iskupio za poraz u Švedskoj, a Nexe je spojio dva teška poraza.

U redovima Nexea Kević je bio daleko najbolji sa sedam golova i pet asistencija, četiri gola dodao je Halil Jaganjac. Kod pobjednika po pet golova zabili su Željko Musa i Lukas Mertens.

EHF Europska liga, peto kolo, skupina C:
Nexe - Magdeburg 24:32

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!