Nogomet

Barcelona i Juventus rutinski slavili, odluka o prvom mjestu u posljednjem kolu

Jan Šneler • srijeda, 02.12.2020.
Barcelona i Juventus rutinski slavili, odluka o prvom mjestu u posljednjem kolu

U pretposljednjem kolu skupine G, Barcelona i Juventus s identičnih 3:0 slavili su protiv Ferencvaroša i Dinamo Kijeva te potvrdili sva očekivanja...

Nikakvih dilema nije bilo večeras u ogledima petog kola skupine G. Iako su već osigurali prolaz u nokaut fazu, Barcelona i Juventus odigrali su čvrsto i kvalitetno te upisali nova tri boda.

Ferencvaroš - Barcelona 0:3

Premda praktički bez pola prve postave, Barcelona nije imala velikih problema u Budimpešti. Sve je bilo riješeno u uvodnih pola sata kada su Katalonci postigli sva tri pogotka.

Mrežu domaćih načeo je Antoine Griezmann u 14. minuti, a svega par minuta kasnije prednost Barcelone povećava Martin Braithwaite. Nakon asistencije za drugi pogodak, u strijelce se u 28. minuti upisao Ousmane Dembele.

Abraham Frimpong skrivio je kazneni udarac koji je francuski napadač realizirao za 0:3. Imala je Barcelona još niz prilika do kraja susreta, ali nije bilo velike potrebe za jurnjavom.

Dodajmo kako je u 71. minuti za domaće u igru ušao mladi hrvatski napadač Roko Baturina.

Juventus - Dinamo Kijev 3:0

Jednako kao i Barcelona, Juventus je s 3:0 svladao svog večerašnjeg protivnika. Kijevski Dinamo pokazao se kao solidan protivnik, ali potpuno nedorastao Staroj Dami.

Nisu domaći dugo čekali na vodeći pogodak koji je postigao Federico Chiesa u 21. minuti. Cristiano Ronaldo bio je aktivan u prvom dijelu, pokušao je u više navrata, pogodio i okvir gola, ali do pogotka nije stigao.

Ipak, to mu je pošlo za rukom u 57. minuti kada se spretno snašao nakon odbijene lopte i poentirao za 2:0. Točku na i postavio je Alvaro Morata u 66. minuti.

Juventus i Barcelona tako su pobjedama potvrdili izboreni prolaz od ranije. U posljednjem kolu sastaju se upravo te dvije momčadi, a sve osim visoke pobjede Juventusa značit će da Barcelona osvaja prvo mjesto grupe.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Skupina G, 5. kolo:
Ferencvaroš - Barcelona 0:3
Juventus - Dinamo Kijev 3:0

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Ferencvaros0:3Barcelona
Juventus3:0Dynamo Kijev
1Barcelona 616:5+1115
2Juventus 614:4+1015
3Dynamo Kijev 64:13-94
4Ferencvaros 65:17-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!