Nogomet

Borussia Dortmund osigurala prolaz, Lazio i Club Brugge u borbi za drugo mjesto

Jan Šneler • srijeda, 02.12.2020.
Borussia Dortmund osigurala prolaz, Lazio i Club Brugge u borbi za drugo mjesto

Nakon odigranog petog kola u skupini F stvari su više manje jasne i sigurno je da je Borussia Dortmund izborila nokaut fazu, dok je Zenit ispao iz svih europskih natjecanja...

Pretposljednje kolo Lige prvaka donijelo je odgovore na gotovo sva pitanja u skupini F. Prije šestog kola jasno je da je Borussia Dortmund izborila prolaz, a o drugom putniku u nokaut fazu direktno će odlučivati Lazio i Club Brugge.

Borussia Dortmund - Lazio 1:1

Iako su nastupili večeras bez svoje najveće zvijezde Erlinga Haalanda, nogometaši Borussije Dortmund nisu izgubili od Lazija. U prvom ogledu Talijani su slavili s 3:1, ali večeras pobjednika nije bilo.

Vodila se prava bitka u Dortmundu između dvije odlične momčadi i mreže se dugo nisu tresle. Tek na samom kraju prvog poluvremena, Borussia je uspjela doći do male prednosti.

Nakon ubačaja u šesnaesterac lijepo je reagirao Raphael Guerreiro i pogodio mrežu Lazija. Na odmor su domaći otišli s vodstvom koje je ipak anulirano nakon petnaestak minuta nastavka.

Iako prvotno nije reagirao, sudac Antonio Mateu Lahoz konzultirao je VAR i u 67. minuti odlučio dodijeliti kazneni udarac gostima. Bilo je prilično jasno kako je Nico Schulz napravio prekršaj unutar kaznenog prostora i sudac je na kraju donio ispravnu odluku.

Jedanaesterac je precizno realizirao Ciro Immobile. Lazio je bio bolji u nastavku, tražio pogodak kojim bi oni pak osigurali prolaz u nokaut fazu, ali do njega nisu došli. Borussia je slavila prolaz, ali niti Lazio nije u lošoj situaciji, ako izbori barem remi protiv Club Bruggea.

Club Brugge - Zenit 3:0

Glatka pobjeda Club Bruggea na domaćem terenu protiv opasnog Zenita donijela je Belgijcima barem nastup u Europskoj ligi. Uz mogućnost da u posljednjem kolu svladaju Lazio i ostanu u Ligi prvaka, u Club Bruggeu definitivno nisu nezadovoljni ishodom.

U današnjem susretu domaći su bili uvjerljiviji i klinički precizni. U 33. minuti Club Brugge je u vodstvo doveo Charles de Ketalaere. Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaćih, no vrlo brzo ona je povećana.

U 58. minuti Daler Kuzjajev radi evidentni prekršaj u kaznenom prostoru, Serdar Gozubujuk nije ostao nijem i dosudio je jedanaesterac. Precizan je s bijele točke bio Hans Vanaken i donio lijepu prednost domaćima.

Konačno, u 73. minuti sve je bilo riješeno kada je Noa Lang poentirao za konačnih 3:0. Zbog ozljede u sastavu domaćih nije bilo Mateja Mitrovića, a suspendiran je sa strane gostiju Dejan Lovren.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Borussia D.1:1Lazio
Club Brugge3:0Zenit
1Borussia D. 612:5+713
2Lazio 611:7+410
3Club Brugge 68:10-28
4Zenit 64:13-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!