Košarka

Preokret u Bologni: Ostaju i Đorđević i Marković

Matej Kačan • utorak, 08.12.2020.
Preokret u Bologni: Ostaju i Đorđević i Marković
Foto: Pixsell

Samo dan nakon iznenadnog otkaza Saši Đorđeviću u Virtusu te reakcije Stefana Markovića zbog koje je i on trebao biti otpušten, u Bologni se dogodio preokret pa srpski dvojac ipak ostaje u Virtusu...

Možda i najčudnija priča ove košarkaške sezone se odigrava ovaj tjedan u Bologni. U ponedjeljak je Virtus šokirao sve iznenadnim otkazom treneru Aleksandru Đorđeviću, što je izazvalo burne reakcije kod navijača, ali i igrača.

Naime, odmah je na Instagramu reagirao Stefan Marković koji se pobunio i stao u obranu svog sunarodnjaka pa je u utorak ujutro objavljeno da će i beku biti uručena radna knjižica i dozvola za pronalazak novog kluba.

Govorilo se i o tome da je "na ledu" i Miloš Teodosić, ali se predvečer dogodio obrat. Poznati talijanski portal Sportando je javio da je prvi kandidat za Đorđevićevu zamjenu - sam Đorđević jer se uprava Virtusa predomislila.

Odrađen je sastanak i odlučeno je da se trener uistinu vraća na svoje mjesto, a isto ide i Markovića. Oko cjelokupne situacije se oglasio i direktor kluba Luca Baraldi koji je objasnio status Markovića te je demantirao da su se igrači javno pobunili u Đorđevićevo ime:

"Marković neće biti isključen iz aktivnosti ekipe i neće biti otpušten. Bit će kažnjen, ali ostaje uz nas. Nijedan igrač nije došao u naše urede i tražio da ostavimo trenera", objasnio je direktor na kraju ove sage.

I dalje nije jasno zašto je do ove situacije uopće došlo, ali talijanski mediji sumnjaju da je sve zakuhalo izostavljanje Marca Belinellija iz momčadi u nedjelju protiv Sassarija. To je navodno bila Đorđevićeva odluka koja se nije svidjela upravi, a znakovito je to i da Belinelli igra na istoj poziciji kao i Marković.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!