Nogomet

Lazio remizirao s Bruggeom i izborio nokaut fazu

Matej Kačan • utorak, 08.12.2020.
Lazio remizirao s Bruggeom i izborio nokaut fazu

U ranijim terminima Lige prvaka je riješena situacija u skupini F. Nakon šestog kola je svoje mjesto u nokaut fazi osigurao Lazio koji je kod kuće remizirao s Club Bruggeom...

Lazio - Club Brugge 2:2

Lazio je prije šestog kola skupine F imao devet bodova, dva više od Club Bruggea i taj nas je susret čekao kao poslastica u rimu, direktan dvoboj za plasman u nokaut fazu. Na kraju je domaćin uspio izboriti remi i drugi krug, ali je drama trajala do samog kraja.

Prvo poluvrijeme je bilo vrlo sadržajno i činilo se kao da je Lazio imao idealan kontekst i riješenu situaciju. Već u 12. minuti je Lazio poveo, Luis Alberto je sjajno probio i ušao u kazneni prostor te pucao, ali mu vratar brani. No, na odbijancu je Joaquin Correa koji lako zabija u praznu mrežu.

Bila je ovo večer odbijanaca jer je iz jednog takvog poentirao i Ruud Vormer. Samo tri minute nakon 1:0 je izjednačeno i Brugge ima novu nadu i samo ga gol dijeli od vodstva i drugog mjesta.

No, nakon toga slijedi desetak minuta iz užasa za goste. Prvo je Clinton Mukoni zakasnio u nespretan start te je Cuneyt Cakir pokazao na bijelu točku, a zna se da je s 11 metara nepogrešiv Ciro Immobile.

Ne samo da je od 27. Brugge opet bio u zaostatku, nego je od 39. gost ostao s igračem manje. Eduard Sobol je bio preoštar u startu te je zaradio žuti karton, ovaj put svoj drugi i mora na ranije tuširanje.

Držao je Lazio sigurnu situaciju sve do 76. minute kad se sve komplicira, a opet je u središtu pozornosti Vormer. Ovaj put je ubacio, a na drugoj je strani Hans Vanaken koji glavom trese mrežu i daje novu nadu.

Uslijedila je velika drama u završnici jer se Lazio grčevito branio, a najveću šansu za pobjedu i prolaz za Brugge je propustio Charles de Ketelaere koji je u drugoj minuti nadoknade zapucao zicer u gredu te Lazio ide dalje.

Zenit - Borussia Dortmund 1:2

Drugi susret skupine je odigran u Rusiji i bio je tek revijalnog karaktera jer je Borussia Dortmund već osigurala svoje mjesto u nokaut fazi, dok je Zenit ostao bez šansi za plasman. U igri nije bila ni Europska liga za Zenit pa je domaćin krenuo opušteno i bez pritiska.

To se brzo vidjelo i na rezultatu jer je Sebastian Driussi lijepo pogodio za 1:0 i taj rezultat domaćin drži sve do 68. minute. No, koncentracija je popustila i Borussia je u stilu preokretom završila svoj nastup u grupi.

Prvo je Lukas Piszczek pospremio odbijanac u mrežu, dok je 10 minuta kasnije Axel Witsel sjajno pucao u donji lijevi kut vrata svoje bivše momčadi za 2:1 i pobjedu. Dejan Lovren je počeo na klupi, ali je u igru ušao u 67. minuti.

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Lazio2:2Club Brugge
Zenit1:2Borussia D.
1Borussia D. 612:5+713
2Lazio 611:7+410
3Club Brugge 68:10-28
4Zenit 64:13-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!