Liga prvaka, skupina H, 6. kolo, 08.12.2020, 21:00 h
RB Leipzig
RB Leipzig 3:2 Manchester United
Manchester United

Leipzig svladao United i lansirao sebe i PSG u nokaut fazu

Matej Kačan • utorak, 08.12.2020.
Leipzig svladao United i lansirao sebe i PSG u nokaut fazu

Dramatična situacija u skupini H doživjela je svoj epilog i rasplet kojima također nije nedostajalo drame. PSG svoj susret nije završio, ali svejedno ide dalje zbog rezultata u Leipzigu...

Iako PSG i Bašakšehir svoj susret nisu završili nakon rasističkog ispada suca i prekida, taj rezultat na kraju neće niti biti važan jer je Leipzig riješio situaciju u cijeloj skupini. Nijemci su svladali Manchester United i poslali ga u Europsku ligu, dok su sebe i PSG lansirali u nokaut fazu.

No, nije nedostajalo drame jer je Leipzig poveo s 3:0, ali se United vratio s dva brza pogotka u 80. i 85. minuti i uslijedio je triler jer bi treći pogodak za United kompletirao veliki povratak i osigurao drugu fazu za Engleze.

Bio je to sjajan susret pun događanja i ritma, a United je doživio šok već na početku. Već u drugoj minuti je Marcel Sabitzer poslao loptu s desnog krila koja je prošla sve, prošetala se do lijeve strane gdje Angelino s desetak metara iskosa gađa suprotni kut za 1:0.

U devetoj Mason Greenwood propušta šansu za izjednačenje, a samo četiri minute kasnije novi šok. Angelino je ovaj put asistent, poslao je ubačaj s lijeve strane koji je dočekao Amadou Haidara na desnoj strani peterca te iz prve gađa za potpuni šok.

Stvari su po United mogle izgledati još gore kad je u 30. odbijanac u mrežu ugurao Orban, ali na sreću po Engleze VAR pokazuje zaleđe i ostaje 2:0. Nije ni United bio bez šansi, ali Greenwood i Marcus Rashford u dobrim situacijama pokazuju sebičnost i neki solidni napadi Manchestera propadaju.

Kako je susret išao kraju, tako je rastao pritisak na goste kojima su trebala dva gola. To ih je ostavilo ranjive na kontre, a Leipzig je jedna od najboljih tranzicijskih ekipa na svijetu. No, treći gol dolazi iz postavljene igre, i to opet neobjašnjivo lošom reakcijom obrane Uniteda.

Nkunku je poslao ubačaj s lijeve strane koji je opet prošetao uz peterac, a na njega natrčava Justin Kluivert koji iz blizine postavlja gotovo nestvarnih 3:0. No, ostalo je Unitedu preko 20 minuta i skoro su gosti izveli neviđeni povratak.

U 70., 72. i 74. Peter Gulasci brani tri sjajna pokušaja gostiju i dovodi navijače Uniteda na rub očaja. Jer da je jedan od tih udaraca ušao, United bi sad bio u nokaut fazi. U 80. minuti je Ibrahima Konate skrivio jedanaesterac koji realizira Bruno Fernandes, a samo dvije minute kasnije nakon udarca iz kuta Paul Pogba puca glavom, lopta se odbija od Harryja Maguirea, a onda i od obrambenog igrača i ulazi u mrežu.

Ostalo je dovoljno vremena za još jedan pogodak, i on je gotovo stigao kad je ubačaj s desne strane Mukiele išao čistiti, ali je uputio loptu prema svojim vratima koji Gulasci refleksno brani nogama i spašava Leipzig.

Leipzig je tako na 12 bodova na vrhu ljestvice, dok je drugi PSG s devet, ali i boljim međusobnim omjerom od Uniteda koji će natjecanje nastaviti u Europskoj ligi.

Liga prvaka, 6. kolo:
RB Leipzig - Manchester United 3:2

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

PSG5:1Basaksehir
RB Leipzig3:2Manchester United
1PSG 613:6+712
2RB Leipzig 611:12-112
3Manchester United 615:10+59
4Basaksehir 67:18-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!