Nogomet

Juventus protutnjao Camp Nouom za prvo mjesto, Dynamo Kijev u Europskoj ligi

Matej Kačan • utorak, 08.12.2020.
Juventus protutnjao Camp Nouom za prvo mjesto, Dynamo Kijev u Europskoj ligi

Odigrano je i šesto kolo skupine G u kojoj je rasplet na kraju takav da je Juventus prvoplasirana momčad skupine, dok Dynamo Kijev dolazi do trećeg mjesta i Europske lige...

Barcelona - Juventus 0:3

Prvi susret Lea Messija i Cristiana Ronalda nakon dvije godine u potpunosti je pripao gostujućem Juventusu i Ronaldu koji je zabio dva pogotka iz dva kaznena udarca. Barcelona je po svemu bila bolja, imala je više udaraca i nekoliko sjajnih šansi, ali je poklanjala golove.

Već u prvih 20 minuta je Juventus riješio stvari. U 12. minuti Ronaldo ulazi u kazneni prostor i pada nakon duela s braničem, a sudac pokazuje na 11 metara. Odgovornost je preuzeo sam Portugalac koji je točan za 1:0.

Nije se Barcelona ni oporavila od toga, a već je stigla 20. minuta i udvostručenje vodstva. Kombinirali su McKennie i Cuadrado, a Kolumbijac na kraju s desne strane podiže loptu za McKennieja koji skače na sjajne bočne škarice i trese mrežu.

Imala je Barcelona situacija za smanjiti, ali u 23. Buffon sjajno brani Messijev udarac s ruba kaznenog prostora, a u prvoj minuti nadoknade prvog dijela Messi pada u kaznenom prostoru, ali reakcija suca izostaje.

Zato je kaznenog udarca bilo početkom drugog poluvremena, ali na drugoj strani. Clement Lenglet je igrao rukom, a u nastavku akcije je Aaron Ramsey pucao te mu je udarac obranjen. No, aktivirao se VAR da provjeri situaciju s Lengletom te je odluka da ima kaznenog udarca.

Izvođač se zna, ishod se zna i Ronaldo s posebnim zadovoljstvom postiže drugi pogodak na svom povratku na Camp Nou. Do kraja susreta su Messi i Antoine Griezmann još pokušavali i napadali, ali bez uspjeha, a Juventus je zabio i četvrti gol.

Ronaldo je poslužio Leonarda Bonuccija koji je pogodio praznu mrežu, ali je VAR pokazao zaleđe i rezultat ostaje 3:0 za prvo mjesto Juventusa koji je nadoknadio 2:0 poraz iz drugog kola skupine.

Dynamo Kijev - Ferencvaroš 1:0

U drugom susretu skupine se u Kijevu vodio direktan dvoboj za plasman u Europsku ligu. Ferencvaroš i Dynamo su u Mađarskoj remizirali pa je sve palo na ovaj susret koji je bio vrlo čvrst i nije obilovao prilikama, pogotovo u prvom dijelu.

Dijelom je to zbog toga što je u Mađarskoj bilo 2:2 pa je Dynamu odgovarao svaki remi s manje golova, pa tako i 0:0 te do 60. minute imamo samo situacije gdje napadači padaju u kaznenom prostoru i traže jedanaesterac, a ne prave prilike.

To se promijenilo iz prekida. Denis Popov je dočekao ubačaj iz slobodnog udarca te je glavom sjajno pogodio za 1:0. Imao je Ferencvaroš do kraja prilika koje ipak nije koristio pa momčad koja je iz Lige prvaka izbacila Dinamo završava sa svojim europskim putem.

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Barcelona0:3Juventus
Dynamo Kijev1:0Ferencvaros
1Barcelona 616:5+1115
2Juventus 614:4+1015
3Dynamo Kijev 64:13-94
4Ferencvaros 65:17-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!