Košarka

Gjergjin Oostende poražen kod kuće, Burgos deklasirao Darušafaku

Matej Kačan • srijeda, 09.12.2020.
Gjergjin Oostende poražen kod kuće, Burgos deklasirao Darušafaku
Foto: Pixsell

U srijedu su uz nogometnu odigrane i neke utakmice košarkaške Lige prvaka, a od Hrvata je u akciji bio Dario Gjergja koji je sa svojim Oostendeom poražen kod kuće...

Jako loša predstava Oostendea u prvom poluvremenu koštala je Darija Gjergju i njegove igrače poraza i pada u donji dio tablice u skupini H FIBA Lige prvaka. Oostende je u susret protiv Brindisija ušao s 1-1 omjerom kao i protivnik, ali nije reagirao na pravi način.

Brindisi je u prvih 20 minuta napravio ogromnu razliku od čak 58:36 i 22 poena prednosti što je bila dovoljna zaliha da se prednost održi i usprkos buđenju Belgijaca u drugom dijelu. Uspio je Oostende srezati razliku, ali se nije približio na neku udaljenost s koje bi razmišljao o preokretu.

Bilo je devet poena prednosti za Brindisi u jednom trenutku, a gosti su mirno priveli sve kraju za 92:80 i drugu pobjedu. D'Angelo Harrison je s 21 poenom vodio Brindisi, 17 je pridodao Derek Willis koji je uhvatio i osam skokova. Kod Gjergjine ekipe je 16 zabio Loic Schwartz.

Posebno zanimljivo je bilo na susretu San Pablo Burgosa i Darušafake u istoj skupini. Španjolci su u prvom poluvremenu stvorili 11 poena viška, ali očajan ulazak u drugo poluvrijeme približava goste na 51:50. No, domaći trener je pozvao minutu odmora i od tog trenutka kreće rapsodija.

Do kraja je Burgos napravio 49:20 seriju i slavio vrlo okruglim i pamtljivim rezultatom od 100:70 zalijepih 30 poena prednosti i 2-1 omjer. Jasiel Rivero bio je apsolutno nezaustavljiv s 26 poena, dok je 16 pridodao Vitor Benite.

Posebno je dramatično bilo u Ankari gdje je domaći Turk Telekom u posljednjoj četvrtini imao velikih 63:51, ali je do kraja tu prednost ispustio pa vratio. Limoges je velikom 22:5 serijom pretvorio minus u pet poena viška, ali će do kraja ostati bez poena, dok domaća ekipa radi 8:0 seriju za 76.73 pobjedu.

Pobjednike je vodio bivši NBA igrač Sam Dekker s 18 poena, 16 je dodao Can Korkmaz te Micheal Eric. Kod Limogesa je 21 ubacio Phil Scrubb. Odigran je i zaostali susret prvog kola u skupini D gdje je Nižni Novgorod u gostima vladao Szombathely s 93:88.

FIBA Liga prvaka, treće kolo:
Oostende - Brindisi 80:92
San Pablo Burgos - Darušafaka 100:70
Turk Telekom - Limoges 76:73
Szombathely - Nižni Novgorod 88:93

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!