Košarka

AEK upisao prvi poraz, Nymburk došao do treće pobjede

Matej Kačan • utorak, 15.12.2020.
AEK upisao prvi poraz, Nymburk došao do treće pobjede
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Odigrana su četiri susreta četvrtog kola FIBA Lige prvaka, a svoje su obveze odradili vodeći u tri skupine...

Prvi poraz u ovosezonskom izdanju FIBA Lige prvaka upisao je prošlosezonski finalist, atenski AEK. Grci su stigli u goste Choletu s 3-0 omjerom, ali su ih četvrte pobjede koštale loša prva i četvrta četvrtina. Naime, Cholet je nakon prve imao sedam razlike, ali se to do poluvremena otopilo.

Sjajni Keith Langford je poveo preokret AEK-a koji na poluvremenu ima plus tri, a na kraju treće plus jedan. Ipak, Francuzi su odigrali sjajnu četvrtu i s 21:11 došli do 79:70 pobjede, i to premijerne ove sezone.

Vafessa Fofana je s 22 poena vodio Cholet, a po 14 su dodali Michael Stockton i Gregor Horvat. Langford je zabio 22 kod AEK-a.

Derbi skupine A su odigrali Galatasaray i Tenerife. Španjolci su u Istanbulu odigrali sjajnu, napadački nadahnutu partiju te su sa 104:89 stigli do 3-1 omjera, dok su Turke bacili na 1-3. Pobjednike je predvodio fantastični Sasu Salin s 34 poena.

U skupini B vrh drži Nymburk koji je u gostima deklasirao Keravnos s čak 33 poena razlike (102:69) za 3-1 omjer, dok je Dijon na 3-0 s utakmicom manje. Ciprani su na dnu skupine bez pobjede. U AEK-ovoj skupini su na 2-2 omjeru Tsmoki i Hapoel Holon.

Bjelorusi su ugostili Izraelce, ali nisu uspjeli ostvariti pobjedu za 3-1 i diobu vrha. Umjesto toga, borba za drugo mjesto je zakomplicirana, a Hapoel je do pobjede vodio Chris Johnson s 22 ubačena poena.

FIBA Liga prvaka, 4. kolo:
Cholet - AEK 79:70
Galatasaray - Tenerife 89:104
Keravnos - Nymburk 69:102
Tsmoki - Hapoel Holon 71:75

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!