Rukomet

Sve veći problemi za Gislasona, četvorica važnih igrača ne žele u Egipat

Mihaela Bradovski • srijeda, 16.12.2020.
Sve veći problemi za Gislasona, četvorica važnih igrača ne žele u Egipat
Foto: Pixsell

Izbornik njemačke rukometne reprezentacije Alfred Gislason ostao je bez četvorice vrlo važnih igrača za Svjetsko prvenstvo koji su nastup otkazali iz osobnih razloga...

Alfred Gislason ostao je bez četvorice vrlo bitnih igrača u svojoj koncepciji koji u ovakvoj situaciji s koronavirusom ne žele napustiti svoje obitelji i otići u Egipat na Svjetsko prvenstvo.

Patrick Wiencek prvi je obavijestio Gislasona da ne želi ići u Egipat i ostavljati obitelj samu, a sada su mu se priključila još trojica igrača. Njegovi suigrači iz Kiela Hendrik Pekeler i Steffen Weinhold te Finn Lemke iz Melsungena.

"Općeniti razvoj pandemije korone s ponovnom teškom blokadom brine me kao obiteljskog čovjeka i za to vrijeme ne mogu ostaviti ženu i kćeri same više od četiri tjedna. Sam sam sebi postavio 15. prosinca kao osobni rok za odluku. Njemački rukometni savez držao nas je u toku i puno uložio u razmjenu ideja s nama i zbog toga mi odluka definitivno nije bila laka. Posebno mi je žao zbog Alfreda što će se njegov prvi turnir kao izbornik naše reprezentacije održati u tako teškim okolnostima", istaknuo je Pekeler.

Slično razmišlja i Weinhold koji je također osobne razloge i obitelj naveo kao glavne razloge.

"Otkako smo u lockdownu, briga o vlastitoj djeci nije bila lak zadatak, posebno u obiteljima u kojima rade oba roditelja. Na kraju, za mene ne postoji drugi izbor nego da otkažem sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu da bih se odgovorno nosio s ovom situacijom."

Gislason i ljudi iz Saveza razumiju ovu odluku igrača i neće im stvarati probleme. S proširenog popisa od 35 imena otpali su još i Fabian Wiede, Franz Semper i Tim Suton redom zbog ozljeda.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!