Rukomet

Šoštarić: 'Ući ćemo svim srcem i emocijom u utakmicu, to bi trebala biti razlika'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.12.2020.
Šoštarić: 'Ući ćemo svim srcem i emocijom u utakmicu, to bi trebala biti razlika'

Hrvatske rukometašice u petak od 18:00 sati igraju protiv Francuske u polufinalu Europskog prvenstva. Francuskinje su snažne, ali Hrvatska nije bez šanse...

Izbornik Nenad Šoštarić dosad je odlično odskautirao svakog protivnika i postavio igru koja je Hrvatsku vodila do pobjede. Protiv Francuske smatra kako će biti vrlo bitan psihološki moment.

"Imali smo s francuskim izbornikom i kapetanicom konferenciju za medije i nekako stječem dojam da nas oni respektiraju, ali i osjećaju nekakvo olakšanje da igraju s nama, a ne s Nizozemskom ili Njemačkom. Mislim da će razlika između njih i nas biti što sve te velike ekipe koje su navikle igrati u finalima i polufinalima, igrat će punom snagom, ali grubo rečeno odrađivati. Mi ćemo u tu priču unijetu svu svoju emociju i svo svoje srce koje imamo i to je ta razlika koja bi trebala biti jako važna u toj utakmici."

Kapetanica Katarina Ježić ima nešto više iskustva od ostalih igračica po pitanju velikih i jakih utakmica i s klupske razine. Dobar dio francuskih igračica dosta dobro poznaje.

"Očekujem vrlo tešku utakmicu, Francuska je jako dobra ekipa koja je pokrivena na apsolutno svim pozicijama. One su europske prvakinje, bit će utakmica teška kao i svaka do sada, a mi moramo igrati rukomet koji najbolje znamo, svim srcem i baciti se na glavu. Kao i od samog početka priprema, atmosfera je odlična, spremamo se za utakmicu i imamo dobar osjećaj."

Paula Posavec vrlo cijeni Francusku, ali Hrvatska se neće predati.

"Francuska je reprezentacija koja je već godinama u samom vrhu svjetskog rukometa. Ima izvanredne igračice koje igraju u jakim europskim klubovima i imaju već naviku igrati na velikim natjecanjima. Mi ćemo kao i do sada dati sve od sebe i hrabro i borbeno ući u utakmicu pa ćemo vidjeti."

FOTO: HRS / Stanko Gruden / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!