Rukomet

Mičijević: 'Mi smo divna priča i nećemo ovdje stati'

Branimir Korać • nedjelja, 20.12.2020.
Mičijević: 'Mi smo divna priča i nećemo ovdje stati'

Hrvatske rukometašice ispisale su u Danskoj povijest i osvojile prvo žensko rukometno odličje za Hrvatsku u povijesti. Ovo je generacija koja može još puno napraviti...

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić kreirao je ovo čudo i uvjerio igračice da moraju vjerovati.

“Moramo razvući osmijeh do maksimuma, uživati u ovoj prekrasnoj večeri. Napravili smo nešto što treba ući u anale! Mi govorimo o Danskoj, o jakim reprezentacijama koje nam nisu mogle zabiti gol i pokazali smo da moraju učiti od nas. Mi smo za udžbenike. Sad naše djevojčice imaju idole koji će ih privući da se bave rukometom. Najbitnije nam je veselje koje smo donijeli hrvatskom narodu i svima nama“, kaže izbornik za stranicu Saveza.

Kapetanica Katarina Ježić nosila je Hrvatsku do odličja, odigrala je sjajnu utakmicu u borbi za treće mjesto.

“Vjerovale smo, vjerovale jedne drugima. Nema većeg ponosa od ovog ponosa! Nema veće sreće od ove. Ovaj način na koje smo igrale za našu domovinu je sve rekao. Mislim da smo zaslužile medalju, sretna sam i ponosna još jednom.“

Veliko Prvenstvo je i iza Valentine Blažević.

“Preponosna sam, nikad nisam bila ponosnija jer stalno pričam da sam ponosna. Naša je bronca, hvala svima! Odigrale smo savršeno drugo poluvrijeme, još jednom pokazali svima koji su nas podcijenili tko je Hrvatska.“"

Ćamila Mičijević, najvedrija i jedna od najopasnijih. Napravila je veliki posao na obje strane parketa.

“Ja sam preponosna na naš način igre, bio je dogovor da svi moramo igrati da pobijedimo. Nadamo se da smo napravile dugoročan posao i da će nas svi ljudi više pratiti. Mi smo jedna divna priča iz Danske i nećemo stati ovdje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!