Zimski sportovi

Zubčić 19. u Madonni, ostali Hrvati bez druge vožnje

Matej Kačan • utorak, 22.12.2020.
Zubčić 19. u Madonni, ostali Hrvati bez druge vožnje

Ponedjeljak u Madonni di Campiglio donosi drugi slalo sezone u kojem su opet prvu vožnju odradila četiri hrvatska skijaša. Bolji nego u ponedjeljak je bio Filip Zubčić koji je nakon prve vožnje na 19. mjestu...

Nakon prve vožnje drugog slaloma sezone u muškoj konkurenciji Svjetskog skijaškog kupa, u vodstvu je Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag. Deveti iz prvog slaloma sezone je krenuo drugi sa starta te je stazu prošao za 47 sekundi i 34 stotinke što je dovoljno za prvo mjesto.

No, lista je jako gusta pa je unutar sekunde zaostatka čak osam skijaša, a drugoplasirani je pobjednik prve utrke, Švicarac Ramon Zenhaeursen ispred Talijana Alexa Vinatzera koji zaostaje za vodećim točno pola sekunde.

Filip Zubčić je odradio solidan posao u prvoj vožnji pa je sa startnim brojem 16 došao do 19. mjesta sa sekundom i 58 stotinki zaostatka za vodećim. Ostali Hrvati nisu bili tog uspjeha pa su Matej Vidović i Istok Rodeš zauzeli susjedno 40. i 41. mjesto s 3.68, odnosno 3.71 sekundi zaostatka.

Samuel Kolega je zaostao preko četiri i pol sekunde pa je sa startnim brojem 59 doskijao tek do 50. mjesta. Druga vožnja je na rasporedu u 20 sati i 45 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!