Nogomet

Santos ne priznaje Messijev rekord: 'Peleu nisu priznati golovi iz prijateljskih susreta'

Matej Kačan • nedjelja, 27.12.2020.
Santos ne priznaje Messijev rekord: 'Peleu nisu priznati golovi iz prijateljskih susreta'

Iz brazilskog Santosa, kluba u kojem je Pele proveo najveći dio karijere i zabio najviše pogodaka, ne priznaju rekord Lea Messija jer žele da se Peleu priznaju golovi iz prijateljskih susreta...

Iako je cijeli nogometni svijet, pa i sam Pele čestitao Leu Messiju na rekordu za najviše zabijenih pogodaka za jedan klub, Peleov Santos ipak ne priznaje rekord Argentinca. Argument brazilskog kluba je taj da Peleu nisu priznati golovi koje je postigao u prijateljskim susretima.

Prema statistici Santosa, Pele je postigao 1091 pogodak za taj klub, 448 više od službene brojke koja iznosi 643 i koju je Messi prestigao. Iz Santosa smatraju da bi se ti golovi morali priznati jer su igrani sa sucima i po službenim pravilima te bi trebali vrijediti.

Santos je i izdao priopćenje u kojem se navodi: "Pele je zabio 1091 pogodaka za Santos. Prema brojanju medija, Kralj Nogometa je postigao 643 golova u natjecanjima, a 448 pogodaka postignutih u susretima i prijateljskim natjecanjima su ignorirani, kao da imaju manje vrijednosti od ostalih."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!