Košarka

Bogdanović vrlo dobar u tijesnoj pobjedi Jazza u Oklahoma Cityju

Branimir Korać • utorak, 29.12.2020.
Bogdanović vrlo dobar u tijesnoj pobjedi Jazza u Oklahoma Cityju

Utah Jazz stigao je do druge ovosezonske pobjede. U Oklahoma Cityju bio je bolji od Thundera sa 110:109...

U prošlom susretu i porazu od Minnesota Timberwolvesa, Bojan Bogdanović i Donovan Mitchell šuterski su podbacili, nisu dobro krenuli niti protiv Thundera, ali u drugom poluvremenu igrali su ključnu ulogu i vodili Jazz do pobjede 110:109.

Mitchell je bio na šutu 3/15 manje od šest minuta prije kraja, ali do kraja susreta je šutirao 5/8 i ubacio zadnjih 12 poena svoje momčadi. Posljednji je ubacio sedam sekundi prije kraja preko Luguentza Dorta za pobjedu.

Thunder je imao priliku za pobjedu, zadnji napad s dovoljno sekundi, ali pokušaj Shaija Gilgeous-Alexandera nije bio precizan.

U prošloj utakmici Gilgeous-Alexander je 1.4 sekundu prije kraja ubacio za pobjedu protiv Hornetsa, no ovdje je lopta završila na prvom obruču i Jazz je slavio.

Bila je to prva utakmica u Chesapeake Energy Arena od 11. ožujka kada je Rudy Gobert bio pozitivan na testiranju uoči susreta što je odgodilo dvoboj i pokrenulo proces privremenog prekida sezone u NBA ligi.

Bojan Bogdanović za 35 minuta ubacio je 23 poena (3/8 za dva, 5/9 za tri, 2/2 slobodna) uz tri skoka i dvije osvojene lopte, a po 20 poena dodali su Mike Conley (deset skokova, devet asistencija) i Donovan Mitchell (pet asistencija). Rudy Gobert dodao je 12 poena i deset skokova.

Kod Thundera Luguentz Dort upisao je 26 poena (5/7 trica) dok je Shai Gilgeous-Alexander dodao 23 poena i sedam asistencija.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 109:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!