Košarka

Rocketsi i Raptorsi do prve pobjede, Magic do prvog poraza

Matej Kačan • petak, 01.01.2021.
Rocketsi i Raptorsi do prve pobjede, Magic do prvog poraza

U 2021. godinu u NBA ligi ulazimo bez neporažene ekipe. Jedini s maksimalnim učinkom je stajao Orlando Magic koji je posljednjeg dana 2020. poražen od Philadelphia 76ersa...

Iako su u utakmicu ušli sa savršenim 4-0 omjerom, Orlando Magic će u Novu godinu ponijeti jedan poraz. bolja od Magica je bila momčad Philadelphia 76ersa koja je u susret krenula vrlo uvjerljivo i odmah je udarila ritam i do poluvremena već stvorila prednost od 31 poen razlike.

Do kraja Orlando nije imao šanse pa je morao potpisati 116:92 poraz, a kod vrlo raspoloženih Sixersa su po 21 zabili Seth Curry i Joel Embiid koji je uhvatio devet skokova. Ben Simmons je ubacio devet poena, 10 skokova i osam asistencija. Kod Magica je 19 uz 10 skokova ostvario Nikola Vučević.

Mnogo neizvjesnije je bilo na susretu Sacramento Kingsa i Houston Rocketsa koji su povratkom i nastupom Johna Walla i DeMarcusa Cousinsa došli do prve pobjede od 122:119. Ključan je bio James Harden ključnom dalekometnom tricom u završnici, a zabio je ukupno 33 poena uz osam asistencija.

Wall je zabio 22 uz devet asistencija, dok je Christian wood ubacio 21 te je uhvatio 12 skokova. 24 poena je kod Kingsa ubacio Harrison Barnes, dok su po 22 zabili Richaun Holmes te De'Aaron Fox.

Do prve pobjede su stigli i Toronto Raptorsi koji su protiv NY Knicksa odigrali poprilično izjednačeno prvo poluvrijeme, da bi u drugom odigrali sjajno i pobjegli na 17 poena prednosti za 100:83 pobjedu. Raptorse je s 28 poena predvodio Norman Powell, dok je 22 dodao OG Anunoby koji je uhvatio i sedam skokova.

Iako je Russell Westbrook u prvih pet utakmica ostvario četiri triple-doublea, Washington ima pet poraza. Bez slavlja je Washington ostao i protiv Chicago Bullsa koji su u susretu bez obrana slavili sa 133:130. Otto Porter Jr. je ubacio 28 poena uz 12 skokova, dok je 22 poena dodao Zach LaVine dodao 22 uz šest skokova i sedam asistencija. Westbrook je zabio 22 uz 10 skokova i 11 asistencija, dok su po 28 zabili Thomas Bryant i Bradley Beal.

Pobjede za ulazak u Novu godinu su ostvarili i Indiana Pacersi s uvjerljivih 119:99 protiv Cleveland Cavaliersa te NO Pelicansi protiv OKC Thundera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!