Košarka

Tomić najbolji u uvjerljivom porazu Joventuta

Matej Kačan • ponedjeljak, 04.01.2021.
Tomić najbolji u uvjerljivom porazu Joventuta

Ponedjeljak je u ACB ligi iskorišten za nadoknade susreta 11. kola u kojima su pobjede ostvarili Real Madrid i Valencia koja je svladala Joventut Ante Tomića...

U zaostalom susretu 11. kola ACB lige, Joventut je kod kuće uvjerljivo poražen od Valencije. Gosti su kroz cijeli tijek susreta imali prednost, a najveći su posao obavili u drugoj četvrtini u kojoj su stigli do osam poena viška, a još bolje su odradili treću.

Tamo je Joventutu dozvoljeno tek 14 poena u 10 minuta i prednost je narasla na 21 poen razlike, a pokušaj povratka domaćina s 11:2 početkom četvrte je brzo ugašen te se razlika vratila na 20 razlike i otprilike na toj udaljenosti ostaje do pred kraj i opuštanja za konačnih 91:80.

Najbolji pojedinac kod Joventuta bio je Ante Tomić koji je vodio poražene s 15 poena i pet skokova za 24 minute, a za dva je šutirao 7/12. Kod Valencije su najbolji bili Sastre i Amerikanac Tobey s 15 poena.

U ranijem je susretu Real Madrid teže od očekivanog u gostima svladao Andorru sa 75:69 uz 24 poena Abaldea i 14 poena Thompkinsa.

ACB liga, 11. kolo:
Andorra - Real Madrid 69:75
Joventut - Valencia 80:91

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!